Fysik

To-proton henfald

18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)
Hey,
Er der nogle der kunne hjælpe mig med opgave 6 i nedstående eksamenssæt? Jeg kan slet ikke finde ud af nogle af underopgaverne i opgave 6:


http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/fy/STX071-FYA%20V_vejl1.pdf


/Malfoy/

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/114691

Svar #2
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

Hej mathon
Jeg har lige et spørgsmål. Jeg kan ikke helt forstå, hvad det er du ganger med her:

20*10^(-3)g = 20*10^(-3) * N_A u = 1,20443*10^(22) u

Jeg troede du gangede 20*10^(-3) med atommassen af Nikkel (58,6934), men det gør du vist ikke - hvad er det så du ganger med?


Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

N_A = Avogadros konstant, 6,023*10^22 mol^-1

Svar #4
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

#3) Hvordan ved man at man skal bruge den? Jeg har godt nok aldrig hørt om den i forbindelse med fysik - det er måske derfor min lærer aldrig har gennemgået dén opgave.. Hmmm
Kunen du fortælle mig, hvornår/hvorfor man bruger den?


Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Tjo, som du ved er u = g/mol.
N_A angiver hvor mange partikler, der er i en mol (deraf enheden på mol^-1), dvs. 6,023*10^22 mol^-1.

20*10^-3 g * 6,023*10^22 mol^-1 = 1,20443*10^22 g/mol = 1,20443*10^22 u

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2008 af mathon

1 g = N_A u

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Jepp, mig der kegler rundt i det. mathon har helt ret...

Svar #8
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

OKay genialt - så ved jeg det :)


Skriv et svar til: To-proton henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.