Matematik

integralregning

19. maj 2008 af Milldirt (Slettet)
Jeg sidder med vejledende eksamensopgave, stx A - niveau, nr. 7007.

opgaven lyder:
Graferne for funktionerne
f(x)=x^2-5*x-6
g(x)=2*x-6
afgrænser en punktmængde, der har et areal.

Bestem dette areal.

er helt med på at jeg skal finde arealet mellem de 2 funktioner, men er gået helt kold på hvordan det lige er at man gør:S

Håber nogen har tid og lyst til lige at skrive nogle regneregler eller noget..

Mvh. Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Det er indlægges indhold ligegyldigt og jeg undskylder til #0

men hvor blev -Zeta- af? Hvorfor er han stoppet? jeg opdagede det, da jeg kiggede på en gammel opgave, som jeg vidste, han havde godkendt. Men der stod "bruger slettet". Jeg bliver sq helt nostalgisk af, at alle folk forsvinder.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Jeg undskylder også.. Hvem er forsvundet udover -Zeta-? :'(... Erik Morsing?

Svar #3
19. maj 2008 af Milldirt (Slettet)

hmm hvad har det lige med mit indlæg at gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Du finder skærringspunkterne mellem funktionerne. Det er dine integrationsgrænser (a og b). Så beregner du integralet af den ene funktion fra a til b, og trækker dernæst integralet af den anden funktion fra a til b fra det første tal. Tegn meget meget gerne en skitse af graferne på din lommeregner, så giver det hele meget mere mening.

#1

Hvorfor er det du kommer til at tænke på det i dette indlæg?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Erik Morsing var god til at hjælpe, men en mærkelig fisk. Jeg tror ikke, at jeg savner ham, da jeg ikke knyttede mig til ham. Men en anden bruger var Epsilon - PHD'er ligesom Mathon.

Svar #6
19. maj 2008 af Milldirt (Slettet)

#4

har jeg gjort og får integralet til at være -57,1667, kan det passe?? og kan jeg ændre dets fortegn?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2008 af blackduck (Slettet)

Hvis du skal bruge hjælp til den konkrete opgave kan jeg sige, at de skærer hinanden i x=0 og x=7. I intervallet [0;7] er g(x) > f(x), og derfor er det søgte areal:


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#6.
Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#7

Det er korrekt, men det er som du selv siger forkert fortegn. Hvorledes når du frem til resultatet?

Svar #10
19. maj 2008 af Milldirt (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu:) tak:)

Jamen, jeg fik byttet om på f(x) og g(x) så jeg fik trukket den store fra den lille og dermed fik jeg et resultat med forkert fortegn. Men det er rettet nu:)

Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.