Matematik

Reduceringer

14. september 2004 af tynor (Slettet)
En som vil hjælpe med
http://www.frip.dk/tynor/mat.bmp

og

http://www.frip.dk/tynor/mat1.bmp

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2004 af frodo (Slettet)

1) gang parentesen ud og forkort med h, idet h efter reduktion ef nævneren indgår i alle led.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2004 af erdos (Slettet)

Den første: klar parantesen (kvadratsætning), lad 9 og -9 gå ud med hinanden, sæt h udenfor en parantes, forkort h væk.

Du får: h+6

Svar #3
14. september 2004 af tynor (Slettet)

h indgår da ikke i alle er -3^2 ikke PLUS 9 ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2004 af frodo (Slettet)

NEJ. su skal fratrække 3^2 og ikke tage kvadrat om det hele, så stod der jo også gange imellem..

Svar #5
14. september 2004 af tynor (Slettet)

Okay men til sidst står der -3^2 -*- er da plus? Men anyways mange tak. En som kan hjælpe med den anden, skal bare lige lære princippet, forstår ikke helt når der er dobbeltbrøkstreg

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2004 af frodo (Slettet)

hvos der havde stået 2^2-3^2 så er det to tal, der skal fra trækkes hinanden. Det er IKKE det samme som
2^2(-3)^2

2^2-3^2=4-9=-5
2^2(-3)^2=4*9=36
du må skelne mellem fortegnsminuset, og så det minus der siger at du skal trække et andet tal fra.

Skriv et svar til: Reduceringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.