Fysik
induktion, elektromagnet
20. maj 2008 af
cheer92 (Slettet)
hej. Jeg ved at man kan skabe en elektromagnet ved at vikle en ledning omkring et søm, men er det ikke også noget med at man kan lave en elektromagnet ved at sætte en magnet ned i en spole og tilslutte den en strømforsyning... men er det ikke induktion??? argh forvirret... hjælp...
På forhånd tak
På forhånd tak
Svar #2
20. maj 2008 af Rousfv (Slettet)
du kan tage to ting ned i en spole.
hvis du bruger en magnet skal spolen være forbundet noget som skal BRUGE strøm ( induktion )
hvis du bruger en jernstang skal spolen være forbundet noget som skal giver strøm så har du elektro magneten
hvis du bruger en magnet skal spolen være forbundet noget som skal BRUGE strøm ( induktion )
hvis du bruger en jernstang skal spolen være forbundet noget som skal giver strøm så har du elektro magneten
Svar #3
06. juni 2008 af munse13 (Slettet)
- Magnetisme til elektricitet = induktion ( det modsætter af elektromagnetisme)
Ved induktion kan man frembringe en elektrisik spænding ved at føre en magnet ind i en spole. Åltså ved induktion laver man magnetisme om til elektricitet.
- Eletricitet til magnetisme = elektromagnetisme ( det modsætte af induktion)
omkring en strømførende ledning opstår der et magnetfelt, som påvirker en magnetnål. Åltså ved elektromagnetisme laver man elektricitet om til magnetisme.
Ved induktion kan man frembringe en elektrisik spænding ved at føre en magnet ind i en spole. Åltså ved induktion laver man magnetisme om til elektricitet.
- Eletricitet til magnetisme = elektromagnetisme ( det modsætte af induktion)
omkring en strømførende ledning opstår der et magnetfelt, som påvirker en magnetnål. Åltså ved elektromagnetisme laver man elektricitet om til magnetisme.
Skriv et svar til: induktion, elektromagnet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
