Andre fag

SYNOPSIS - Den nye reform, hvad synes du?

20. maj 2008 af amir (Slettet)
Hej alle der ude :)

I min synops (AT) har jeg skrevet om Social arv og den nye gymnasiereform, altså at den skaber flere mønsterbrydere...

MEEEEEEEEEEEN er der nogen af jer der synes noget andet?

Jeg har fx skrevet at den bl.a. ka være med til at skabe flere møsnerbrydere er fordi den har flere linjer at vælge imellem, og man nu også kan få hjælp der hjemme fx da man havde 14 dage til at skrive studieretningsopgaven. Men det kan samtidig være en ulempe for så er der jo dem som ikke har en boglig mor eller far og som ikke kan få hjælp. Hvad synes I har været godt / skidt ved den nye reform? Som jeg måske kan bruge til min opagve. Skrive i Samf/dansk. Overveje nemlig at lave en lille undersøgelse her inde.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Det var da et lidt spøjst argument :) Hvor meget hjælp med SRP tror du helt alvorligt, at en person med forældre der aldrig har gået i gymnasiet kan få? Svaret er absolut ingen (hjemmefra).

Netop det at man har lavet flere 24-timers eksamenerne og at der er mere tid derhjemme til SRP i forhold til SSO, favoriserer i den grad dem fra en boglig stærkt familie.

Jeg forstår ikke helt hvorfor du mener, at linjerne giver flere mønsterbrydere. Du har da også før reformen kunne få de samme fag som efter (og oftest har der været meget mere valgfrihed før reformen på især de små gymnasier).

Svar #2
20. maj 2008 af amir (Slettet)

Fordi der i den nye reform både er plads til de musikalske, de sproglige, de samfundsfaglige, de naturvidenskabelige osv. Derfor synes jeg at flere har mulighed for at vælge gymnasiet.

Ja ja jeg mener også at dem der har mere faglige forældre kan få mere hjælp, både 24-timers, Studieretnings osv. Derfor er de igen gavnet. Men derimod kan dem som ikke har faglige forældre søge hjælp andre steder, så som her inde ved fx en 24-timers eksamen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Eksempel:

http://www.emu.dk/gym/fag/ge/uvforloeb/synopsis.html

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#2

Du har også før reformen haft den samme (hvis ikke større) grad af valgfrihed. Du har altid kunne vælge musik/samfundsfag på højt niveau. Det er jo ikke sådan, at man har tilføjet den kunstneriske studieretnings og samfundsfagene.

Der er stadig flere piger i gymnasiet, hvilket er det grundlæggende problem. Det er drengene man ikke får godt nok fat i, og her er jeg i tvivl om hvorvidt reformen har hjulpet. Ikke på statestikkerne.

Skriv et svar til: SYNOPSIS - Den nye reform, hvad synes du?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.