Matematik
Lineær sammenhæng
21. maj 2008 af
KhaledG (Slettet)
Lineær sammenhæng.
Gør rede for den lineær sammenhæng y=a*x + b .
Du skal komme ind på grafen for den lineær sammenhæng, på betydningen af a og b, samt hvordan a og b bestemmes ud fra to punkter på grafen.
Desuden skal du gøre rede for ligefrem proportionalitet.
Gør rede for den lineær sammenhæng y=a*x + b .
Du skal komme ind på grafen for den lineær sammenhæng, på betydningen af a og b, samt hvordan a og b bestemmes ud fra to punkter på grafen.
Desuden skal du gøre rede for ligefrem proportionalitet.
Svar #2
21. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
Vil du have os til at redegøre for alt det? Du skal vel bare fortælle hvad a er (hældningskoefficent = det y vokser med når x bliver en større) og b (skærings med 2. akse).. og så ellers bestemme a ud fra to punkter ( en god ide er at gøre dette ved grafisk illustration) og vise hvad b er (evt. også grafisk)...
Svar #3
21. maj 2008 af mathon
det typiske for en ret linje
er
delta_y/delta_x = konstant, som traditionelt kaldes a
dvs.
delta_y/delta_x = a
hvoraf
(y2-y1)/(x2-x1) = a, hvor (x1,y1) og (x2,y2) er kendte punkter
og
(y-y1)/(x-x1) = a, hvor (x,y) er et variabelt punkt
dvs
y-y1 = a((x-x1), hvoraf
y = ax + (y1-a*x1)
identisk med
y = ax + b, når b = y1-a*x1
for b=0
gælder
y = ax og (y/x) = a
som udtrykker ligefrem proportionalitet:
y2 = ax2
y1 = ax1
og
(y2/y1) = (x2/x1)
i koordinatsystemet udtrykt ved
y = ax
er
delta_y/delta_x = konstant, som traditionelt kaldes a
dvs.
delta_y/delta_x = a
hvoraf
(y2-y1)/(x2-x1) = a, hvor (x1,y1) og (x2,y2) er kendte punkter
og
(y-y1)/(x-x1) = a, hvor (x,y) er et variabelt punkt
dvs
y-y1 = a((x-x1), hvoraf
y = ax + (y1-a*x1)
identisk med
y = ax + b, når b = y1-a*x1
for b=0
gælder
y = ax og (y/x) = a
som udtrykker ligefrem proportionalitet:
y2 = ax2
y1 = ax1
og
(y2/y1) = (x2/x1)
i koordinatsystemet udtrykt ved
y = ax
Svar #4
21. maj 2008 af Bankier (Slettet)
y = a*x+b
a = ( y2-y1 )/(x2 -x1)
y1 = a*x1 + b hviss b = y1-a*x1
a er hældningstallet 8stigningstallet. b er skæringen med y-aksen.
a = ( y2-y1 )/(x2 -x1)
y1 = a*x1 + b hviss b = y1-a*x1
a er hældningstallet 8stigningstallet. b er skæringen med y-aksen.
Skriv et svar til: Lineær sammenhæng
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
