Matematik
Løsning af andengradsligning?
21. maj 2008 af
Jero (Slettet)
Hej :)
Jeg har et stort problem med en andengradsligning, da den ikke ligner andre andengradsligninger jeg har set og lavet opgaver med.
Er der nogen der kan løse ligningen??
På forhånd tak.
Ligningen er: -x^2+7=x+1.
Jeg har et stort problem med en andengradsligning, da den ikke ligner andre andengradsligninger jeg har set og lavet opgaver med.
Er der nogen der kan løse ligningen??
På forhånd tak.
Ligningen er: -x^2+7=x+1.
Svar #3
21. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Almindelige regler for ligningsløsning:
-x^2+7=x+1
Læg x^2 til på begge sider:
x^2-x^2+7=x^2+x+1
<=>
7=x^2+x+1
Træk 7 fra på begge sider:
7-7=x^2+x+1-7
<=>
0=x^2+x-6
-x^2+7=x+1
Læg x^2 til på begge sider:
x^2-x^2+7=x^2+x+1
<=>
7=x^2+x+1
Træk 7 fra på begge sider:
7-7=x^2+x+1-7
<=>
0=x^2+x-6
Svar #4
21. maj 2008 af _rie_ (Slettet)
det er ideen, at du skal samle det hele på den ene side af =-tegnet, så ligningen er lig 0. derefter kan du regne den som en ganske almindelig andengradsligning:)
Skriv et svar til: Løsning af andengradsligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
