Eksamensforberedelse

Dansk synopse

22. maj 2008 af Scott4 (Slettet)
Hvordan er det at man finder ua af hvad moralen er i en tekst?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2008 af King_2 (Slettet)

well, det kan være meget svært at svare på. Moralen er nogle gange meget tydligt lissom kage på plankeværket eller hvad den nu hedder.. andre gange er det meget subjektivt hvad moralen daman kan tolke den skujlte morale forskelligt, dog bør det nok være noget i samme retning som forfatteren går jeg ud fra.?? nå men altså moralen er det forfatteren vil fortælle med historien. gerne kortet ned til 1 linie.. håber det hjalp..

Svar #2
26. maj 2008 af Scott4 (Slettet)

Jo tak, det hjalp mig.

Nu har jeg læst og valgt denne tekst - Jomfruen af Kim Fupz Aakeson, og man kan sige det er det samme som Den grimme ælling - At hende pigen opdagen sin egen selvtillid. Men

kort fortalt, hvordan beskriver man moralen i den?

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2008 af dofi89 (Slettet)

Jeg tror ikke som sådan, at man skal snakke om morale. Morale er normalt noget man bruger til at analysere eventyr - Og det kan godt være at Jomfruen har evntyrtræk, men det gør den ikke til det. Istedet kan man snakke om, at den har et budskab - Og hvordan det er at være ung og ville føle sig som en del af en gruppe, men at ved at finde sig selv - og ens identitet (Hvilket er et meget anvendt tema i nyere noveller) så bliver man en kvinde (svane). Finder sin indre skønhed og dermed en selv.

Skriv et svar til: Dansk synopse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.