Matematik
hjælp til regning af koordinater
24. maj 2008 af
smukkedivadiva (Slettet)
jeg har en linje ved denne funktion: y=-0,75x+12,25, som jeg har udregnet fra disse to punkter som ligger på denne rette linje: A (-1,13) og B (3,10).
desuden er der opgivet af der er en cirkel med radius på 4 og C(3,2). jeg har herud fra regnet cirklens ligning: (x-3)^2+(y-2)^2 = 4^2
det er nu problemet opstår, fordi jeg skal bestemme koordinatsættet til det punkt på cirklen, der har den mindst afstand til linjen.
men hvordan regner man det ud?
på forhånd mange tak.
desuden er der opgivet af der er en cirkel med radius på 4 og C(3,2). jeg har herud fra regnet cirklens ligning: (x-3)^2+(y-2)^2 = 4^2
det er nu problemet opstår, fordi jeg skal bestemme koordinatsættet til det punkt på cirklen, der har den mindst afstand til linjen.
men hvordan regner man det ud?
på forhånd mange tak.
Svar #1
24. maj 2008 af ibibib (Slettet)
Bestem en ligning for den linje som går gennem cirklens centrum og er vinkelret på linjen y=-0,75x+12,25.
Svar #2
24. maj 2008 af smukkedivadiva (Slettet)
#1
nååhh... yahh.. det er da rigtigt. tusind tak for hjælpen ... :D
nååhh... yahh.. det er da rigtigt. tusind tak for hjælpen ... :D
Skriv et svar til: hjælp til regning af koordinater
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
