Biologi

Gærs livscyklus

25. maj 2008 af AnneKatrineH (Slettet)
Er der nogen der kan forklare den? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2008 af wupti-ani (Slettet)

Er Gærs livscyklus lig med: Gæringsprocessen? :)

Svar #2
25. maj 2008 af AnneKatrineH (Slettet)

Jae(:

Svar #3
25. maj 2008 af AnneKatrineH (Slettet)

Har jeg forstået det rigtigt?

Gærceller deler sig ved mitoser, hvor en celle bliver til 2 celler med samme kromosomtal som den originale celle. Ved meiose dannes der 4 celler med det halve kromosomtal som den originale celle. Det er dels genetisk bestemt om en art koder for det ene eller det andet, med det kan også afhænge af næringsforholdene. Når der er mangel på næring vil meioserne forekomme oftere. (MEN HVORFOR? :) )
Den anaerobe proces
C6H12O6 2CO2 + 2CH3CH2OH + energi (2ATP + 136 kJ)
Den aerobe proces
C6H12O6 + 6O2 6CO2 + 6H2O + energi (38 ATP + 1651 kJ)
Gærceller skaffer sig energi ved at nedbryde monosaccharider eller disaccharider. Cellerne kan ved en respiration, som er en aerob proces, skaffe sig megen energi.
Ved alkoholgæringen, som er en anaerob proces, danner gærcellerne alkohol som affaldsstof. Alkohol er giftigt for gæren, derfor vil gæren til sidst dø, når den danner energi
med den anaerobe proces.
Temperatur og pH-værdi er meget vigtigt for mikroorganismer, som gær, de lever nemlig
bedst under en bestemt temperatur og pH.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2008 af gahle (Slettet)

Når der er mangel på næring vil det være en begrænsende faktor for både formeringen og væksten. Derfor er det mest hensigtsmæssigt, at knopskydningen vil være meiose og ikke mitose.

Skriv et svar til: Gærs livscyklus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.