Matematik

Uligheden: f(x)>g(x)??

27. maj 2008 af Mulle00 (Slettet)
Sider med følgende opgave:

Lad f(x)=-x^2+x+6 den linære funktion gennem punkterne (-4,-4) og (2,-1)

Jeg har fundet forskriften for g(x) til at være g(x)=0,5x-2

Hvordan løser jeg så uligheden: f(x)>g(x)?

PS: Jeg har tegnet grafen for f(x) såvel som g(x).

På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af Rochester (Slettet)

-x² + x + 6 > 0.5x - 2

x² - 0.5x - 8 > 0

x1 = (-(-0.5) + sqrt((-0.5)² - 4*1*(-8)))/(2*1) = 3.1
x2 = (-(-0.5) - sqrt((-0.5)² - 4*1*(-8)))/(2*1) = -2.6


-2.6 < x < 3.1

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2008 af JacobJensen (Slettet)

Netop

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2008 af Rochester (Slettet)

Wups.
x² - 0.5x - 8 > 0

skal naturligvis rettes til

x² - 0.5x - 8 < 0

Svar #4
27. maj 2008 af Mulle00 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at give mening? Hvorfor løser du den som en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2008 af Isomorphician

For at finde ud af hvor grafen er lig 0.
Derefter kan man finde ud af i hvilke intervaller funktionsværdierne for den ene funktion er større end for den anden funktion.

Svar #6
27. maj 2008 af Mulle00 (Slettet)

Bliver bar lidt forvirret når der i min bog er brugt en anden metode! :-S

Hmm skal der ikke [ eller ] på

-2.6 < x < 3.1??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2008 af Rochester (Slettet)

-2.6 < x < 3.1

eller

]-2.6;3.1[

Skriv et svar til: Uligheden: f(x)>g(x)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.