Fysik

Omløbstid

16. september 2004 af Weeelo (Slettet)
Et lod med massen 0,40kg er ophængt i en let snor. Loddet bevæger sig med konstant fart i en vandret cirkel med radius 0,50m. Snoren danner hele tiden under bevægelsen en vinkel på 45 med lodlinien.

Beregn snorkraftens størrelse.

------------------------------------------

Fres - Ft = Fsnor

Fres = m* (4*pi^2*r)/T^2)

Jeg har jo ikke nogen omløbstid..! Hvad gør jeg..?

Svar #1
16. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Ingen der kan hjælpe..

Det er en aflevering til imorgen..

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2004 af Peden (Slettet)

Farten er konstant altså er den resulterende accelerationen lig med 0.

Dermed er summen af kræfterne på loddet også lig med nul (Newtons 1. lov).

Det eneste der virker på snoren er Fg, og dermed får du at:

T*cos(45) = 0.4kg * 9.82m/s^2

Overser jeg noget her? Har du eventuelt et facit at sammenligned med?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2004 af Peden (Slettet)

Hov, skal du finde omløbstiden eller kun snorkraften? Er der i så fald flere oplysninger?

Svar #4
16. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Jeg sad og kiggede lidt og jeg har gjort det samme som du foreslår dér!

http://www.nakskov-gym.dk/fysik/la/mekanik_webmappe/mekanik_3.htm

Der var en rimelig oversigt med formler, men tak for hjælpen. Fik da lige bekræftet at det var rigtigt :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2004 af Peden (Slettet)

Haha, du har jo kun bekræftet at vi har fået det samme. Godt nok har jeg meget undervisning i mekanik, men penduler er det nu sjældent at vi regner på :)

Svar #6
16. september 2004 af Weeelo (Slettet)

hvis jeg skal finde højden:

h = 0,50m / sin45 = 071m ..?

Er det rigtigt..?

Skal nemlig bruge højden til at finde farten i cirkelbevægelsen..

Svar #7
16. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Satser på at du er en klog mand Peden..

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2004 af Peden (Slettet)

Standard trigonometri, tegn en trekant og regn på siderne, ikke så besværligt.

Svar #9
16. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Kæft hvor ska man lave meget selv..

;)

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2004 af QaZZaQ

hmm..jeg ved ikke om du har afleveret den, det har du jo nok, men lige en kommentar.
Fres = Ft + Fs + Fc,
Hvor Fc altså er centripetalkraften, så vidt jeg kan se har du slet ikke denne kraft inde i billedet. Og lige en ekstra kommentar, det er altså et accelereret system, som du har med at gøre, med en konstant acc. rettet mod centrum.

Skriv et svar til: Omløbstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.