Matematik
andengrads- eller tredjegradsligning?
28. maj 2008 af
Fiskefrans (Slettet)
har følgene ligning som jeg gerne vil løse, men ved ikke helt hvordan,
(x-1)(x^2 - 4) = 0
hvis man ganger parenteserne ud for man
x^3 - 4x - x^2 +4, hvilket for mig set ligner en tredjegradsligning. Dette er en opgave fra nettet, og vi har ikke lært om tredjegradsligninger så ville lige høre om man kunne løse den som en andengrads.
(x-1)(x^2 - 4) = 0
hvis man ganger parenteserne ud for man
x^3 - 4x - x^2 +4, hvilket for mig set ligner en tredjegradsligning. Dette er en opgave fra nettet, og vi har ikke lært om tredjegradsligninger så ville lige høre om man kunne løse den som en andengrads.
Svar #1
28. maj 2008 af sigmund (Slettet)
Brug nulreglen, dvs. at enten er x-1=0 eller er x²-4=0. Dette giver dig de tre søgte løsninger.
Skriv et svar til: andengrads- eller tredjegradsligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
