Fysik
halveringstid.. hjælp
29. maj 2008 af
mikeh (Slettet)
er der nogen der lige kan hjælp her: jeg har lige udledt formlen for halveringstid, men er så gået i stå nu:
N = No*e^-kt
antal henfald pr tid A er givet ved:
A = -delta N / delta t
A = - dN / dt
kan det så passe at A = d(No*e^-kt) / dt
at hvis man differentiere ovenstående funktion får man:
A = kNo*e^-kt? jeg fatter ikke hvorfor de differentiere?
N = No*e^-kt
antal henfald pr tid A er givet ved:
A = -delta N / delta t
A = - dN / dt
kan det så passe at A = d(No*e^-kt) / dt
at hvis man differentiere ovenstående funktion får man:
A = kNo*e^-kt? jeg fatter ikke hvorfor de differentiere?
Svar #1
29. maj 2008 af mathon
aktiviteten A er jo antal henfald pr sekund
dvs.
A(t) = -dN/dt (da dN<0 fordi antallet hele tiden bliver mindre)
og som du har beregnet
A = k*(No*e^(-kt)) = k*N
eller skrevet
A(t) = k*N(t)
dvs.
A(t) = -dN/dt (da dN<0 fordi antallet hele tiden bliver mindre)
og som du har beregnet
A = k*(No*e^(-kt)) = k*N
eller skrevet
A(t) = k*N(t)
Svar #3
29. maj 2008 af mathon
A er defineret
som
A = - dN / dt
og bliver derfor
A = k*(No*e^(-kt)) = k*N
som
A = - dN / dt
og bliver derfor
A = k*(No*e^(-kt)) = k*N
Svar #5
29. maj 2008 af shayma (Slettet)
du finder jo henfaldskonstanten K vha. halveringtiden
K=ln2/T½
K=ln2/T½
Skriv et svar til: halveringstid.. hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
