Matematik

Reducer

31. maj 2008 af 9200 (Slettet)

Reducer:
8a^3*b*a^-2/(2b)^2

Nogen der kan regne et lignende eksempel? Eller hjælpe mig med denne? Hvordan forkorter jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

(8a^3*b*a^-2)/(2b)^2
=
(8ab)/(4b^2)
=
2a/b

Du skal lære potensreglerne..

Svar #2
31. maj 2008 af 9200 (Slettet)

Hvordan finder du frem til det?

Det forstår jeg ikke, hvordan bruger du potensreglerne her? :(

c^n*c^m=c*(n+m)

Hvordan bruger du den her?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2008 af mathon

...og
a^n/a^p = a^(n-p)

fx.
a^7/a^2 = a^(7-2)

Svar #4
31. maj 2008 af 9200 (Slettet)

Aha tak skal du have :)

Men har du tid til at skrive mellemregningerne til mig også?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2008 af mathon

8a^3*b*a^(-2)/(2b)^2

2^3a^3*a^(-2)*b/(2^2b^2)

(2^3/2^2)*(a^3*a^(-2))*(b/b^2)

2^(3-2)*a^(3+(-2))*b^(1-2)

2^1*a^1*b^(-1)

2a*(1/b)

2a/b


Svar #6
31. maj 2008 af 9200 (Slettet)

Tusind tak skal du ha' :)

God weekend til dig!

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.