Matematik

Tangent

03. juni 2008 af ZOZ (Slettet)
Hej

Nogen der ved hvordan man bestemmer tangenten til grafen f(x)=x^2 i punktet (1,f(1))?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Benyt formlen:

f(x0) + f'(x0)*(x-x0), hvor x0 er punkten du vil finde tangenten til.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2008 af Isomorphician

du kan bruge denne formel:
y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2008 af mathon

...og
f'(xo) = 2xo
f'(1) = 2*1 = 2

f(1) = 1^2 = 1

Svar #4
03. juni 2008 af ZOZ (Slettet)

ja, men hvor skal (1,f(1)) indsættes?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

(1,f(1)) er blot punktet du skal finde tangenten til..
Du kan derfra se (x,y), at x-koordinatet er 1, og du kan derfor sætte 1 ind på x's plads i formlen vi har givet dig..

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2008 af dnadan (Slettet)

1. Beregn f(1)
2. Bestem f'(x)
3. Beregn f'(1)
4. Indsæt i y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)

Svar #7
03. juni 2008 af ZOZ (Slettet)

Sidder lige og kigger på nogle noter..
Svaret skulle være y=x-1 ,men kan ikke se hvordan det hænger sammen..

Svar #8
03. juni 2008 af ZOZ (Slettet)

f(1)=x^2
=1

f'(x)=
2x

f'(1)=
2

?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Jep.

f(1) + f'(1)*(x-1)

1 + 2(x-1)

1 + 2x-2

2x - 1

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2008 af mathon

y = f'(1)*(x-1)+f(1)
y = 2*(x-1)+1
y = 2*x-2+1
y = 2*x-1



Svar #11
03. juni 2008 af ZOZ (Slettet)

så tangenten hedder y=2x-1 og ikke y=x-1?

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Aye matey.

Svar #13
03. juni 2008 af ZOZ (Slettet)

så er det derfor jeg ikke kunne få det til at passe...

Tusind tak for hjælpen allesammen :)

Svar #14
03. juni 2008 af ZOZ (Slettet)

og det betyder?

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)


ø½½½½½½½½½½½½½12

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.