Matematik
trigonometri
03. juni 2008 af
0fficepark (Slettet)
I en trekant ABC er:
a=6,7
A=56
B=43
--- bestem de resterende sider og vinkler
C=180-(56+43)=81
(Sin(A))/a=(Sin(B))/b <=>
((Sin56)/(6,7))=(Sin43)/(b) <=>
((Sin56)*b)=((Sin43)*6,7)) <=>
((Sin56)*b)/(Sin56))=((Sin(43)*6,7)/(Sin(56)) <=>
b=5,51
(SinB)/b=(SinC)/c <=>
((Sin43)/(5,51))=((Sin81)/(c)) <=>
((Sin43)*c)=((Sin81)*5,51) <=>
((Sin43)*c)/(Sin43)=((Sin81)*5,51)/(Sin43) <=>
c=7,98
a=6,7
A=56
B=43
--- bestem de resterende sider og vinkler
C=180-(56+43)=81
(Sin(A))/a=(Sin(B))/b <=>
((Sin56)/(6,7))=(Sin43)/(b) <=>
((Sin56)*b)=((Sin43)*6,7)) <=>
((Sin56)*b)/(Sin56))=((Sin(43)*6,7)/(Sin(56)) <=>
b=5,51
(SinB)/b=(SinC)/c <=>
((Sin43)/(5,51))=((Sin81)/(c)) <=>
((Sin43)*c)=((Sin81)*5,51) <=>
((Sin43)*c)/(Sin43)=((Sin81)*5,51)/(Sin43) <=>
c=7,98
Svar #1
03. juni 2008 af Sherwood (Slettet)
Siden b - benyt dig i stedet af: a/sin(B)=b/sin(B), det letter dit arbejde. Samme gælder for siden c.
C=180-(56+43)=81 - bare drop parentesen.
C=180-(56+43)=81 - bare drop parentesen.
Skriv et svar til: trigonometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
