Matematik
trigonometri
04. juni 2008 af
0fficepark (Slettet)
hej,
jeg sidder lidt fast ved denne opgave. Den er ret enkelt, jeg ved at jeg skal bruge cosinusrelationen, men kan bare ikke lige få det til at passe med de cosinusrelationer der findes.
Jeg har;
A=43
c=12,6
a=10,1
jeg sidder lidt fast ved denne opgave. Den er ret enkelt, jeg ved at jeg skal bruge cosinusrelationen, men kan bare ikke lige få det til at passe med de cosinusrelationer der findes.
Jeg har;
A=43
c=12,6
a=10,1
Svar #1
04. juni 2008 af sigmund (Slettet)
Af sinusrelationen a/sin(A) = c/sin(C) finder du vinkel C. Vinkel B følger så direkte, idet vinkelsummen skal være 180. Til sidst følger b af sinusrelationen b/sin(B) = a/sin(A).
Svar #2
04. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)
hmm.. kan ikke rigtig få det til, at passe. Kan du eller nogen andre kigge opgaven her igennem:
http://peecee.dk/upload/view/117344
http://peecee.dk/upload/view/117344
Svar #3
04. juni 2008 af s.a.p. (Slettet)
Mener det er rigtigt at du kan bruge sinusrelationen - og korrekt at du kan finde vinkel C ved at sige:
a/SinA = c/SinC
10,1/Sin43 = 12,6/sinC
C= 58,3 eller C= 180-58,3 = 121,70
For husk at Sinussætningen ikke giver entydigt svar for vinkler..
så hvis C=58,3 .. er B= 180-(58,3+43) = 78.7
og hvis c= 121,7 ..erB= 180- (121,7+43) = 15.3
så du kan altså tegne 2 trekanter ud fra de oplysninger du har.
(kan det være derfor du ikke rigtigt får det til at passe fordi du glemmer at der kan være 2 vinkelløsninger?)
Skriv et svar til: trigonometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
