Fysik

et hurtigt kig?

04. juni 2008 af skolebole (Slettet)
hej, er der ikke en der hurtigt vil se mine dispositioner igennem (bare et kort overblik), og fortælle om de er helt tåbelige? Jeg ved godt, at de nok ikke er forståelig, men hvis i tænker på at jeg forstår det - ser det så nogenlunde ud? (husk det er FSA)

Svar #1
04. juni 2008 af skolebole (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/117456

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hehe.. Det kan jo ikke være et hurtigt kig, når der står så meget xD. Men generelt synes jeg det ser rigtig flot ud og på et højt niveau. Under elektrisk kredsløb på side 4, vil det være en god idé at forklare de ting du skriver med Ohms lov, som du faktisk bruger korrekt senere i et andet emne. Kan du måske fortælle noget om effekten i pæren også? P=U*I, den formel kan du måske kombinere med Ohms lov U=R*I. Det ville være et plus, hvis du gjorde det. :)

Svar #3
04. juni 2008 af skolebole (Slettet)

okay, tak :)

vil du ikke lige kort forklare det med effekten? evt. kombineret men Ohms lov?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo, det kan du tro. Altså en formel for effekt er P=U*I, hvor P er effekten, U er spændingsfaldet (måles i volt) og I er strømstyrken. Ohms lov er som sagt U=R*I. Så kombinere man dem ved at indsætte U'et fra Ohms lov i den anden formel så man får P=R*I*I=R*I^2, er du med på den?
Så kan du jo selv prøve hvor du erstatter I i formlen og skrive det her.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2008 af chinabox (Slettet)

tak for dem :).... (l)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Så lidt.. Kan du selv hvor du erstatter I i formlen P=U*I?

Svar #7
04. juni 2008 af skolebole (Slettet)

helt ærligt - så er jeg ikke helt med...

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hmm. Kan vi tage den over msn?

Svar #9
04. juni 2008 af skolebole (Slettet)

har ikke msn på den her computer - desværre..

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Så prøver jeg bare her igen.. Vi har to formler: P=U*I og U=R*I. Så siger jeg at U'et i begge formler er det samme, derfor kan jeg erstatte dem, dvs. indsætte U'et fra Ohms lov i P=U*I, så jeg får P=(R*I)*I, det der står i parantes er fra Ohms lov, hvis man reducerer udtrykket får man P=R*I^2.

På samme måde kan indsætte I'et fra Ohms lov ved først at isolere den:
U=R*I <=> I=U/R. Det indsætter jeg i P=U*I
P=(U/R)*U igen er det i parantes fra Ohms lov.
Hvis jeg ganger op på brøken får jeg: P=U^2/R.
Nu har du tre udtryk for effekten, P.

Svar #11
05. juni 2008 af skolebole (Slettet)

orv, tak.... jeg tror faktisk at jeg har forstået det....

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er jeg glad for, for gjorde mig meget umage xD.. Men ellers må du bare lige skrive, så svarer jeg, når jeg er online igen. Held og lykke :)

Svar #13
05. juni 2008 af skolebole (Slettet)

mmm... men hvordan får jeg puttet det ind i mit oplæg?

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan bare sige at man også kan beregne effekten ved at bruge nogle andre formler som har nogle styrker (man skal ikke først finde en variabel via Ohms lov). Så kan du evt. bevise dem som jeg har gjort, hvis de spørger ind til dem.. Nu smutter jeg, vi snakkes :)

Svar #15
05. juni 2008 af skolebole (Slettet)

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. juni 2008 af chinabox (Slettet)

12# Jeg forstod det også 8D

Skriv et svar til: et hurtigt kig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.