Matematik
endnu engang brøk
05. juni 2008 af
0fficepark (Slettet)
jeg skal bare lige være sikker på, at dette er den rigtig fremgangs måde: 6*(-x^2+7x+5)=-6x^2+42x+30
Svar #1
05. juni 2008 af blackduck (Slettet)
Har du ikke sådan en TI-lommeregner eller lignende?
Men jo, det er rigtigt selvom det nu ikke er en brøk...
Men jo, det er rigtigt selvom det nu ikke er en brøk...
Svar #2
05. juni 2008 af dnadan (Slettet)
Du vil med andre ord reducere. Hvert led i parentesen multipliceres med konstanten stående udenfor, her er det:
6*(-x^2+7x+5)= 6*(-x^2)+6*7x+6*5 = -6x^2+42x+30
6*(-x^2+7x+5)= 6*(-x^2)+6*7x+6*5 = -6x^2+42x+30
Skriv et svar til: endnu engang brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
