Fysik

brydning af lys

08. juni 2008 af jenslyn22 (Slettet)
Hey

Jeg er ikke helt med på hvad der sker når lys rammer et glas og bliver brudt, så mit spørgsmål er:

1) når lysets rammer en glasklods, brydes vinklen, men ændre hastigheden så også?

2) Når lysets har brudt gennem glasset, er hastigheden, så den samme som inden i glassets eller,eller den samme som inden den ramte glassets? fordi det kommer fra luft til glas og så til luft igen, og bliver hastighden så den samme igen?

3) Når man taler om brydningsloven Sin(i)/Sin(b)=n12 hvor Sin(i)=indfaldsvinkel, og Sin(b)=brydningsvinkel
og n12= relativ brydningsforhold, hvordan skal man så oversætter brydningsforhold?, tror ikke helt jeg forstår hvad det er?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2008 af Jerslev

#0: Ja, hastigheden ændres ved brydning. Forholdet er beskrevet med brydningsloven, hvor hastigheden i hvert medium afhænger af det enkelte mediums brydningsindeks. :)

Brydningsforholdet er forholdet imellem hastigheden i de to medier.
- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
08. juni 2008 af jenslyn22 (Slettet)

Ja, men det er dette ord, forholdet:S hvordan skal man forklare det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2008 af Jerslev

#2: Med forbehold for huskefejl i hvad der er hvad:

n_12=v_2/v_1, hvor v_1 er hastigheden i det ene medium og v_2 er hastigheden i det andet medium.

Forhold er sådan set bare to tal ganget med hinanden. Forholdet imellem 10 og 5 er 2: 10/5=2.
- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
08. juni 2008 af jenslyn22 (Slettet)

Arrr, nu tror jeg den er der, men har dette forbehold ikke nogen betydning i, hvornemt eller svært lyset har i at byrde igennem materialet?

Skriv et svar til: brydning af lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.