Matematik
Plan i rummet
09. juni 2008 af
blub (Slettet)
Hvordan kan en plan i rummet bedst beskrives?
Jeg tænker sådan her (noget jeg fandt i en anden tråd):
Ligningen for en plan, delta, gennem punktet p0(x0, y0, z0) med normalvektor: n=(a,b,c), beskrives ved:
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0) = 0.
Mangler der noget, eller beskriver dette en plan i rummet?
Jeg tænker sådan her (noget jeg fandt i en anden tråd):
Ligningen for en plan, delta, gennem punktet p0(x0, y0, z0) med normalvektor: n=(a,b,c), beskrives ved:
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0) = 0.
Mangler der noget, eller beskriver dette en plan i rummet?
Svar #1
09. juni 2008 af mathon
...der mangler ikke noget
men
ofte ses
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0) = 0
reduceret
til
ax + by + cz + d = 0,
hvor
d = -(axo + byo + czo)
men
ofte ses
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0) = 0
reduceret
til
ax + by + cz + d = 0,
hvor
d = -(axo + byo + czo)
Svar #2
09. juni 2008 af blub (Slettet)
Ah, ja det var nemlig lige præcis det jeg sad og manglede - tak!
Skriv et svar til: Plan i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
