Matematik

Dm(f)

09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)
Hej.

Jeg skal finde Dm(f) i denne funktion


(4x - 12)^0,5

Hvordan er det lige jeg gør det?

Mvh Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af Jerslev

#0: Du lægger mærke til, at noget opløftet i en halv er det samme som at tage kvadratroden. Under antagelsen af, at du kun arbejder indenfor den reelle talmængde, så skal du blot sørge for, at det der står i parantesen er positivt eller lig nul. Dvs: 4x-12>=0 <=> x>=3
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2008 af freak_haha (Slettet)

[3;"uendelig")[

Svar #3
09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)

Kan i ikke komme med en lidt mere konkret forklaring?

Hvorfor er det 3? Og uendeligt? Er helt lost lige nu!

Mvh Louise

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2008 af freak_haha (Slettet)

prøv at tegne grafen på din graf regner, så kan du se hvad jeg mener....

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2008 af Jerslev

#3: Du skal undgå at komme til den situation at tage kvadratroden af et negativt tal. Dvs., at indholdet i parantesen skal være større end eller lig med nul: 4x-12>=0 <=> x>=3. Alle tal større end 3 skrives således: [3;inf[
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2008 af freak_haha (Slettet)

se her
(4x - 12)^0,5=2*sqrt(x-3)

det betyder at dm(f)=[3;"uendeligt"[




Svar #7
09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)

A ha!

Skal altså finde det tal som det mindst kan være. Her skal det være mere end 3 da det ellers vil blive enten minus eller nul som der ikke kan tages kvadratrod af.

Intervalet er "med" tre fordi tre heller ikke kan "bruges". og der er uendeligt da alle positive tal kan bruges?

Mvh Louise

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2008 af Jerslev

#7: Du kan godt tage kvadratroden af 0. sqrt(0)=0, så 3 er med i intervallet.
- - -

mvh

Jerslev


Svar #9
09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)

Nåh ja okay var egentligt også det jeg mente men fik det sagt helt forkert...

Men har jeg ellers forstået det grundlæggende?

Tak igen Jerslev

Mvh Louise

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2008 af Jerslev

#9: Det vil jeg da mene. Det var så lidt.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. juni 2008 af mathon

definition
a^x = e^(x*ln(a)), a€R+

hvorfor
(4x - 12)^0,5 = e^(0,5*ln(4x - 12)),
hvoraf
4x - 12>0 <=>
4(x-3)>0 <=>
x-3>0 <=>
x>3

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juni 2008 af DaniellePetrois (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. juni 2008 af DaniellePetrois (Slettet)

Slettet

Svar #14
24. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)

Og du er ikke til at tage seriøs!

Måske skal det påpeges at jeg er 1. års elev! Men måske er du bare født med matematiske evner og så tager jeg hatten af for dig, dog tvivler jeg lidt på det...


Du må meget gerne uddybe din kommentar da jeg af en eller anden grund finder det interessant.





Skriv et svar til: Dm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.