Matematik
Andengradspolynom... bevis hjælp
10. juni 2008 af
mulene (Slettet)
Hvis d = 0, har andengradspolynomiet kun én rod og omskrivningen ovenfor kan
ikke umiddelbart anvendes – i dette tilfælde gælder dog følgende, ikke særligt overraskende resultat:
ax2 + bx + c = a(x - r)2
hvor r er roden. En sådan rod kaldes derfor en dobbeltrod. I dette tilfælde er faktorisering altså også
mulig.
Hvis d < 0, har andengradspolynomiet ingen reelle rødder, og i dette tilfælde er faktorisering ikke
mulig.
Beviser for påstandene i de to sidste tilfælde overlades til kvikke læsere.
-Jeg er slet ikke nogle kvik læser.... Er der en venlig sjæl der kan hjælpe med beviserne, ISÆR det første.
På forhånd tak
ikke umiddelbart anvendes – i dette tilfælde gælder dog følgende, ikke særligt overraskende resultat:
ax2 + bx + c = a(x - r)2
hvor r er roden. En sådan rod kaldes derfor en dobbeltrod. I dette tilfælde er faktorisering altså også
mulig.
Hvis d < 0, har andengradspolynomiet ingen reelle rødder, og i dette tilfælde er faktorisering ikke
mulig.
Beviser for påstandene i de to sidste tilfælde overlades til kvikke læsere.
-Jeg er slet ikke nogle kvik læser.... Er der en venlig sjæl der kan hjælpe med beviserne, ISÆR det første.
På forhånd tak
Skriv et svar til: Andengradspolynom... bevis hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
