Almen studieforberedelse (AT)

AT-årsprøve - dansk og historie

11. juni 2008 af MiluA (Slettet)
Hej allesammen :)

På fredag skal jeg til årsprøve i AT (2.g). Mit overordnede emne er Krig, Medier og Teknologi, men jeg er imidlertid kommet i tvivl om en række ting.

Jeg har i min opgave fokuseret på 1. verdenskrig og propagandaens påvirkning på individet. Jeg har i dansk/humaniora brugt hermeneutiske metode og i historie/samfundsvidenskab den induktive metode, hvor jeg ud fra en række enkelt tilfælde foretager en generelisering/tendensvurdering.

I historie har jeg arbejdet med en tale fra en tysk militærleder til de tyske soldater og efterfølgende kommet frem til et resultat. Mit spørgsmål lyder så: Må man gerne bruge begge af de to fakulteres metoder til at analysere ét enkelt materiale??? Jeg har nemlig tænkt mig også at analysere talen ud fra de tre appelformer (pathos, ethos og logos) - må man gerne det eller er det i strid med de tog fags metoder?

Håber I kan give et svar :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

Jeg vil mene, at du godt må bruge begge fakulteters metoder til at analysere ét enkelt materiale. I mine øjne er det egentlig kun et plus - fordi du ved at være så grundig (kan man sige) kommer tættere og tættere på "sandheden". Du får belyst sagen fra flere forskellige synsvinkler ved brug af flere metoder, hvilket jeg kun anser som værende positivt. Det gælder i sidste ende om, at vise, at man rent faktisk kan lave en kobi af to forskellige fags metoder - og at se en "problemstilling" udfra så mange forskellige perspektiver som muligt.

Håber du forstår, hvad jeg mener - ellers er du velkommen til ats krive til mig.

Liv1988

Svar #2
11. juni 2008 af MiluA (Slettet)

Mange tak for dit svar - det kunne jeg bruge til noget :)

Skriv et svar til: AT-årsprøve - dansk og historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.