Fysik
gaslovene
22. september 2004 af
M18 (Slettet)
Hej.. Jeg er total lost i denne opgaverne så håber nogle kan hjælpe..
Beholder med nitrogen:
En beholder med rumfanget V=3,0L fyldes med nitrogen N2, Gassens Temperatur T=22C og trykket er lig med atmosføretrykket som er P=101,8kPa. Beholderen er forsynet med en hane oh tilsluttet et kviksølvmanometer. Hanen lukkes og beholderen anbringes i et vandbad hvis temperatur er 50C. Nitrogens molarmasse er 28,0g/mol.
a) Beregn trykket i gassen når gassen har nået vandbadets temperatur.
Nu åbnes hanen og der strømmer nitrogen ud af beholderen indtil trykket igen er ned på 101,8kPa. Så lukkes hanen igen. under udstrømningen afkøles gassen i beholderen. Noget ti efter at hanen blev lukket har gassen i beholderen igen nået vandbadets temperatur (50C). Højdeforskellen mellem de to kviksølvoverflader er da 19mm. Densiteten af kviksølv er 13,6g/cm^3.
b) Beregn gassens temperatur umiddelbart efter at hanen blev lukket.
c) Hvor mange garm nitrogen strømmede ud af beholderen?
Beholder med nitrogen:
En beholder med rumfanget V=3,0L fyldes med nitrogen N2, Gassens Temperatur T=22C og trykket er lig med atmosføretrykket som er P=101,8kPa. Beholderen er forsynet med en hane oh tilsluttet et kviksølvmanometer. Hanen lukkes og beholderen anbringes i et vandbad hvis temperatur er 50C. Nitrogens molarmasse er 28,0g/mol.
a) Beregn trykket i gassen når gassen har nået vandbadets temperatur.
Nu åbnes hanen og der strømmer nitrogen ud af beholderen indtil trykket igen er ned på 101,8kPa. Så lukkes hanen igen. under udstrømningen afkøles gassen i beholderen. Noget ti efter at hanen blev lukket har gassen i beholderen igen nået vandbadets temperatur (50C). Højdeforskellen mellem de to kviksølvoverflader er da 19mm. Densiteten af kviksølv er 13,6g/cm^3.
b) Beregn gassens temperatur umiddelbart efter at hanen blev lukket.
c) Hvor mange garm nitrogen strømmede ud af beholderen?
Svar #1
22. september 2004 af Peden (Slettet)
a)
Før: (P*V)/(n*R*T) = (P*V)/(n*R*T) <-- Efter indsæt de ting du ikke ved og bingo. Brug den på den anden opgave også.
Før: (P*V)/(n*R*T) = (P*V)/(n*R*T) <-- Efter indsæt de ting du ikke ved og bingo. Brug den på den anden opgave også.
Svar #2
22. september 2004 af matematiker (Slettet)
det vil sige at V er det samme på begge sider af lighedstegnet ikke...??
Svar #4
22. september 2004 af M18 (Slettet)
okay nu har jeg lavet opg a. Men kan stadig ikke finde ud af b og c... nogle der kan hjælpe????
Skriv et svar til: gaslovene
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
