Matematik
Haster
11. juni 2008 af
Kale (Slettet)
Hvis der i en opgave står: find den procentiske vækst pr. termin. Menes der så at man skal finde renten eller antal terminer, eller noget helt andet?
En ting til. Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Den driller lidt. Kan ikke få den til at give det den skal.
En kapital på 5000 kr. er vokset til 10129 på 18 år. Havd er den årlige rente?
På forhånd tak.
En ting til. Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Den driller lidt. Kan ikke få den til at give det den skal.
En kapital på 5000 kr. er vokset til 10129 på 18 år. Havd er den årlige rente?
På forhånd tak.
Svar #1
11. juni 2008 af susna (Slettet)
1)find den procentiske vækst pr. termin, ja, det er renten per termin du skal finde.
2)Brug renteformlen
K=K0(1+r)^n, altså 10129=5000(1+r)^18 og isolér r.
2)Brug renteformlen
K=K0(1+r)^n, altså 10129=5000(1+r)^18 og isolér r.
Svar #3
11. juni 2008 af freak_haha (Slettet)
5000*(1+r)^18=10129
10129/5000=2,0258
2,0258=(1+r)^18
2,0258^(1/18)
eller rod(2,0258,18)
det giver at 1+r=1,04
1,04-1=0,04*100=4%
10129/5000=2,0258
2,0258=(1+r)^18
2,0258^(1/18)
eller rod(2,0258,18)
det giver at 1+r=1,04
1,04-1=0,04*100=4%
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
