Fysik

Stedfunktion og vejlængde

11. juni 2008 af badooo (Slettet)
Jeg får sgu spurgt om en del :D

Nå.

1)
Stedfunktion med konstant hastighed:
Den tilbagelagte strækning = v0 * (t2-t1),

dvs. at arealet under en (t,v)-graf er lig den tilbagelagte strækning.

2)
Vejlængde:
"For enhver lineær bevægelse gælder at den vejlængde (s2-s1), der tilbagelægges med 2 tidspunkter t1 og t2 er lig med arealet under (t,v)-grafen."

Er det ikke præcis det samme, de rent faktisk siger? Hvor 1) bare er en version af 2)?

Jeg bliver nødt til at spørge, så jeg ikke fucker noget op :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2008 af JesperJuul (Slettet)

Jo, det er det samme.

Svar #2
11. juni 2008 af badooo (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2008 af mathon

stedvektoren/stedfunktionen

vektor_r(t) = (f(t),g(t))

Vejlængde:
s = |vektor_r(t)| = sqrt(f^2(t)+g^2(t))

Skriv et svar til: Stedfunktion og vejlængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.