Fysik

Energi og effekt

12. juni 2008 af Cocobalou (Slettet)
Hjælp mig.
Jeg har idag trukket mit eksamens spørgsmål i fysik c:
Energi og effekt.

Du skal mundtligt præsenterer emnet energi, varme og temperatur. Du skal herunder forklarer hvordan man kan beregne den energimængde der skal til, når man bringer vand i kog- gerne ud fra en opgave eller et forsøg med elopvarmning af vand.

Den faglige samtale vil dels tage udgangspunkt i din indledende præsentation dels i en diskussion af hvordan man afregner energi i husholdningerne, hvordan måles elforbrug og hvor meget bruger man?

JEG ER FORVIRRET , Det sidste spørgsmål er det jeg virkelig ikke ved hvordan jeg skal besvarer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor meget man bruger eller hvor meget af det, er du ikke med på?

Svar #2
12. juni 2008 af Cocobalou (Slettet)

Altså er forvirret over det hele, fordi kan ikke se en hoved ting i det. Men det er med hvordan man måler elforbrug og hvor meget bruger man? Det ved jeg virkelig ikke hvordan jeg skal regne ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Det skulle være til at finde på nettet, hvordan en elmåler fungerer. Prøv at søge på DONGs hjemmeside eller lign..

Mht. selve spørgsmålet, så skal du igang med at præsentere formlen Q=mc*deltaT, hvor Q er varmemængden, m er massen, c er den specifikke varmekapacitet og delta T er temperaturændringen. Det er den formel, der er udgangspunktet for hele dit spørgsmål og også det forsøg, der omtales.

Svar #4
12. juni 2008 af Cocobalou (Slettet)

Tak:D Tror du at jeg skal skrive noget basalt om varme, energi og temperatur ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det ville være en idé som introduktion.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2008 af mathon

sidste spørgsmål

Tag udgangspunkt i
Joules Lov

E_el = U*I*t

hvor
E_el er el-energien målt i J = Ws
U er spændingen målt i V
I er strømstyrken målt i A
t er tiden måls i s
eler
på formen

E_el = P*t, hvor
P er effekten målt i W

1 W = 1 J/s = 1 Ws/s

det var den fysiske teoris SI-enheder
i
praksis bruges
el-energienheden
1 kWh = 3,6*10^6 Ws = 3,6*10^6 J

(1 kWh = 1000 Wh = 1000*3600 Ws)

Skriv et svar til: Energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.