Matematik
Uforståelig bevis for varians
12. juni 2008 af
thewombats (Slettet)
Hej jeg skal op i morgen til mundtlig mat,
og der er et sted i beviset for Varians jeg bare ikke forstår. skriver lige beviset op, og markerer dét sted der er totalt uforståeligt. Jeg har erstattet det græske S (summen af) med et E...
V(X) = 1/N * E(xi - m)^2 = 1/N * E(xi^2+m^2-2mxi)
V(X) = 1/N (Exi^2 + Em^2 - E2mxi)
V(X) = 1/N (Exi^2 + N*(m*^2) -2mNm)
Hvorfor har man indsat N i stedet for E og xi??
Beviset går videre...
V(X) = 1/N(Exi^2 - N* (m^2))
V(X) = 1/N E xi^2 - m^2 = m(X^2) - (m(X))^2
på forhånd tak :)
og der er et sted i beviset for Varians jeg bare ikke forstår. skriver lige beviset op, og markerer dét sted der er totalt uforståeligt. Jeg har erstattet det græske S (summen af) med et E...
V(X) = 1/N * E(xi - m)^2 = 1/N * E(xi^2+m^2-2mxi)
V(X) = 1/N (Exi^2 + Em^2 - E2mxi)
V(X) = 1/N (Exi^2 + N*(m*^2) -2mNm)
Hvorfor har man indsat N i stedet for E og xi??
Beviset går videre...
V(X) = 1/N(Exi^2 - N* (m^2))
V(X) = 1/N E xi^2 - m^2 = m(X^2) - (m(X))^2
på forhånd tak :)
Svar #1
12. juni 2008 af blackduck (Slettet)
#0
Nu ved jeg ikke om der er andre som lige hurtigt kan gennemskue notationen. Men kan du ikke lige skrive hvad m, N osv. er?
Nu ved jeg ikke om der er andre som lige hurtigt kan gennemskue notationen. Men kan du ikke lige skrive hvad m, N osv. er?
Svar #2
12. juni 2008 af thewombats (Slettet)
Hej jo da selvfølgelig.
m er middeltallet
N det er observationssættets størrelse
xi det er den enkelte oberservation
E det er i stedet for det græske bogstav sigma (summen af)
X betegner også observationssættet
og V(X) er variansen af X
m er middeltallet
N det er observationssættets størrelse
xi det er den enkelte oberservation
E det er i stedet for det græske bogstav sigma (summen af)
X betegner også observationssættet
og V(X) er variansen af X
Svar #3
13. juni 2008 af Mikkat (Slettet)
Du skriver:
V(X) = 1/N * E(xi - m)^2 = 1/N * E(xi^2+m^2-2mxi)
V(X) = 1/N (Exi^2 + Em^2 - E2mxi)
V(X) = 1/N (Exi^2 + N*(m*^2) -2mNm)
Hvorfor har man indsat N i stedet for E og xi??
Fordi:
Em^2 er summen af m^2, hvor i løber fra 1 til N og det er jo m^2+m^2+...+m^2=N*m^2, da der er N led i summen
Beviset går videre...
V(X) = 1/N(Exi^2 - N* (m^2))
V(X) = 1/N E xi^2 - m^2 = m(X^2) - (m(X))^2
Her ganges 1/N ind i parentesen
V(X) = 1/N * E(xi - m)^2 = 1/N * E(xi^2+m^2-2mxi)
V(X) = 1/N (Exi^2 + Em^2 - E2mxi)
V(X) = 1/N (Exi^2 + N*(m*^2) -2mNm)
Hvorfor har man indsat N i stedet for E og xi??
Fordi:
Em^2 er summen af m^2, hvor i løber fra 1 til N og det er jo m^2+m^2+...+m^2=N*m^2, da der er N led i summen
Beviset går videre...
V(X) = 1/N(Exi^2 - N* (m^2))
V(X) = 1/N E xi^2 - m^2 = m(X^2) - (m(X))^2
Her ganges 1/N ind i parentesen
Skriv et svar til: Uforståelig bevis for varians
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
