Matematik

nogen som ved hvordan man finder berøringspunktet mellem graf og tangent?

12. juni 2008 af Nanna&Thea (Slettet)
Hej alle :-)

Vi har brug for lidt hjælp.
er der nogen som ved hvordan man finder berøringspunktet mellem graf og tangent?

altså når man kender forskrifterne:

y=ax^2+bx+c og y=ax+b

kan man så ikke bruge hældningen til at finde punktet?

håber i kan hjælpe os

på forhånd tak Nanna og Thea

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

f(x) = y
f'(x) = a

Svar #2
12. juni 2008 af Nanna&Thea (Slettet)

Hvad???

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

I kan altid tegne begge ind i et koordinat-system vha sildebe. Og så finde det skæringspunktet på tegningen.

Svar #4
12. juni 2008 af Nanna&Thea (Slettet)

ja men vi skal beregne det. og vi kender ikke en bestemt forskrift for det er en general formel vi skal finde så vi skal lave et udtryk for hvordan man finder punktet, som virker på alle tilfælde..

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Sæt dem lig med hinanden:

ax^2+bx+c=ax+b

..og beregn x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#5 Rettelse:

f'(x)=a

Nu tror jeg, at jeg har forstået, hvad I vil..

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2008 af mathon

Hvis I nu skrev
y = f(x) = ax^2+bx+c
og
y = hx+q...........så koefficienterne ikke blev blandet sammen

f'(xo) = 2axo+b
hvoraf
2a*xo+b = h, hvoraf
2a*xo = (h-b)
samt
xo = (h-b)/(2a)

Skriv et svar til: nogen som ved hvordan man finder berøringspunktet mellem graf og tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.