Matematik

Matematik - Funktioner

22. september 2004 af Maria17 (Slettet)
Hej

f(x)=b*a^x

f(x) er det gennemsnitlige antal bladlus pr. strå, og x er procentdelen af strå, der er angrebet.

Jeg kan aflæse på grafen at
f(38)=1
og
f(75)=10

Hvordan kan jeg beregne konstanterne a og b?

skal jeg lave tallene 38 og 75 om til 0,38 og 0,75 da de jo står som procenttal.

Jeg får:
a=504
b=0,1

Men jeg har fået at vide at a skal være lig med 464,16.. hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2004 af Feel (Slettet)

der en vis usikkerhed i forbindelse med afmåling i punkter. muglivis det der er problemet

Svar #2
22. september 2004 af Maria17 (Slettet)

har det nogen betydning at grafen ikke starter i nul, men i 0,1
???

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

med de punkter du ahr opgivet, får man a=1,06 og b=0,1

a kan ikke blive 464 med de oplysninger der

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

hovsa, som du selv siger, skal de jo laves om til decimal tal, is tedet for %, så a bliver 504

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2004 af Damon (Slettet)

Har du valgt dine to koordinater fra linien eller fra de punkter du skal tegne linien med?
Du skal vælge punkter fra den tegnede linie... kan det være der afvigelsen ligger?

Svar #6
22. september 2004 af Maria17 (Slettet)

#1

Du har ret.. det var en aflæsningsfejl.
Linierne er rimelig tykke - så man kan aflæse dem på flere måder.

Men nu har jeg fået resultatet til at passe.

f(37.5)=1
og
f(75)=10

Skriv et svar til: Matematik - Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.