Matematik

eksponentielle funk,

24. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har et problem! Opgaven lyder: Om en eksponentielt voksende funktion f gælder, at f(-2)=3, og at fordoblingsk. er 5. Bestem f(3) og f(10). Jeg er kommet så vidt:
T2= log2/loga= 5
log2= 5*loga
loga=log2/5
loga= 0,060206
Hvad er det så lige jeg gør?
Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2003 af Lurch (Slettet)

du skal finde konstanten a. når du har log(a)=0,060206, er
a=10^(0,060206)=1,1487

exponentiel voksende funktion skrives på formen f(x)=b*a^x

indsæt værdien for a, og dit punkt (-2,3) i ligningen og løs for b. Så har du hele forskriften for
f(x), som jeg får til
f(x)=3,9585*1,1487^x

Du kan nu udregne funktionsværdierne i x=3 og x=10, ved at indsætte x

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2003 af Esmil (Slettet)

Det er rigtigt at du skal finde a først, og det kan du også gøre på den måde. Du mangler bare det sidste:
a = 10^(0,06..)

Jeg ville nu vælge at gøre det sådan her:
a^5 = 2
a = 2^(1/5) = Den 5. rod af 2

Nu kan du finde b. Du ved at det er en eksponentialfunktion så
f(x) = b*a^x

Du ved også at f(-2) = 3 så:
3 = b*a^(-2)
b = 3/a^(-2)

Nu kender du både a og b og dermed hele funktionen. Brug så den til at finde f(3) og f(10)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2003 af Esmil (Slettet)

D'oh! For sent!

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2003 af Lurch (Slettet)

Vi kæmper begge bravt om svarene efterhånden..........:D

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2003 af Esmil (Slettet)

Ja tænk hvor åndsvagt at bruge sin tid på at lave andre folks lektier.

Vi burde få os et liv ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2003 af Kaare (Slettet)

Et hvad? :~)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2003 af Lurch (Slettet)

Tænk på det som vedligeholdelse af din egen viden og hjerne...........hmmm, det virker ikke, vi er stadig bare nørder...:P

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2003 af Esmil (Slettet)

Hmm, den undskyldning virker næsten for mig. Nu har jeg spillet trompet fuldt tid på en skole 3/4år og ikke set en ligning i ligeså lang tid.
Så var det da lidt sjovt, da tilfældigvis surfede forbi denne her side og fandt ud af, at jeg faktisk stadig kan nogle tricks.
(Jaja den er god med dig, store nørd!)

Meeen jeg burde nu stadig få lavet den aflytningsopgave, i stedet for at bruge min tid på det her useriøse matematikpjat.

Skriv et svar til: eksponentielle funk,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.