Matematik
procent og rentes regning
14. juni 2008 af
Dutt (Slettet)
jeg sidder her med eksamen spørgsmålene og jeg gennemgår dem bid for bid og denne er nok nem for nogen meeen jeg er en spasser til matematik og skulle gerne ha oki karakter tirsdag :-)
jeg skal forklar hvordan man lægger procenter til og trækker procenter fra .... jeg ved godt hvordan man gør men ved ikke hvordan man forklare det
jeg skal forklar hvordan man lægger procenter til og trækker procenter fra .... jeg ved godt hvordan man gør men ved ikke hvordan man forklare det
Svar #1
14. juni 2008 af Isomorphician
Resultat_til = k*(1+(p/100))
Resultat_fra = k*(1-(p/100))
Hvor k er en konstant, og p er procenten
Resultat_fra = k*(1-(p/100))
Hvor k er en konstant, og p er procenten
Svar #2
15. juni 2008 af mathon
Ko
terminstilvækst p%: Ko*p/100
Ko + terminstilvækst: Ko+ Ko*p/100 = Ko*1 + Ko*p/100 = Ko(1+p/100) = Ko(1+r),
når
r = p/100
Ko + 2 terminstilvækster: Ko*(1+r)*(1+r) = Ko*(1+r)^2
Ko + 3 terminstilvækster: Ko*(1+r)^2*(1+r) = Ko*(1+r)^3
.....
Ko + n terminstilvækster: Ko*(1+r)^(n-1)*(1+r) = Ko*(1+r)^n
hvoraf
Kn = Ko*(1+r)^n
og
Ko = Kn*(1+r)^(-n)
......................................................................................................................................
ex_1:
positiv tilvækst 3% = 3/100 = 0,03
fremskrivningsfaktor
(1+0,03)
ex_2:
negativ tilvækst -3% = -3/100 = -0,03
fremskrivningsfaktor
(1+(-0,03)) = 0,97
terminstilvækst p%: Ko*p/100
Ko + terminstilvækst: Ko+ Ko*p/100 = Ko*1 + Ko*p/100 = Ko(1+p/100) = Ko(1+r),
når
r = p/100
Ko + 2 terminstilvækster: Ko*(1+r)*(1+r) = Ko*(1+r)^2
Ko + 3 terminstilvækster: Ko*(1+r)^2*(1+r) = Ko*(1+r)^3
.....
Ko + n terminstilvækster: Ko*(1+r)^(n-1)*(1+r) = Ko*(1+r)^n
hvoraf
Kn = Ko*(1+r)^n
og
Ko = Kn*(1+r)^(-n)
......................................................................................................................................
ex_1:
positiv tilvækst 3% = 3/100 = 0,03
fremskrivningsfaktor
(1+0,03)
ex_2:
negativ tilvækst -3% = -3/100 = -0,03
fremskrivningsfaktor
(1+(-0,03)) = 0,97
Skriv et svar til: procent og rentes regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
