Oldtidskundskab
Achilleus overfor Odysseus
14. juni 2008 af
123-4 (Slettet)
Jeg sidder og læser op til old, og kunne godt tænke mig, hvis der var nogen der kunne hjælpe mig med at sætte de to helte op overfor hinanden?
Svar #1
14. juni 2008 af Epimetheus (Slettet)
Det kan jeg:
Achilleus = stærk, stor/dygtig kriger - styret af sin lidenskab (f.eks. hidser han sig hurtigt op i disputten med Agamemnon; han græder, da hans krigsbytte (Briseis) bilver taget fra ham)
Odysseus = klog, snedig, veltalende, kan styre sin lidenskab/drifter (f.eks. da de sidder inden i "hesten" og Helene går rundt og imiterer mændenes koners stemmer)
Achilleus = stærk, stor/dygtig kriger - styret af sin lidenskab (f.eks. hidser han sig hurtigt op i disputten med Agamemnon; han græder, da hans krigsbytte (Briseis) bilver taget fra ham)
Odysseus = klog, snedig, veltalende, kan styre sin lidenskab/drifter (f.eks. da de sidder inden i "hesten" og Helene går rundt og imiterer mændenes koners stemmer)
Svar #2
14. juni 2008 af 123-4 (Slettet)
Okay, mange tak.
Nu sidder jeg kun med Illiaden (22. sang) og Odysseén (6+9 sang). Kan godt se det med at Achilleus er stærk, stor/dygtig kriger. Men her kan man vil også sige at han er meget følelses kold (da han kæmper mod Hektor og ikke vil lade familien give ham en ordentlig begravelse)?
Nu sidder jeg kun med Illiaden (22. sang) og Odysseén (6+9 sang). Kan godt se det med at Achilleus er stærk, stor/dygtig kriger. Men her kan man vil også sige at han er meget følelses kold (da han kæmper mod Hektor og ikke vil lade familien give ham en ordentlig begravelse)?
Svar #4
20. juni 2008 af Epimetheus (Slettet)
#2 beklager det sene svar.. men du har helt ret; Achilleus er styret af sine lidenskaber (derfor han hyler i første sang), mens Odysseus netop via sin fornuft/klogskab kan styre sine følelser
Skriv et svar til: Achilleus overfor Odysseus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
