Matematik
eksponentiel
15. juni 2008 af
Icemat89 (Slettet)
Hej.
Kan I hjælpe med at løse denne ligning:
25 * 1,0983^x = 300
Kan I hjælpe med at løse denne ligning:
25 * 1,0983^x = 300
Svar #1
15. juni 2008 af Icemat89 (Slettet)
Vil selv gøre således:
1,0983^x = 12 (300/25)
log(1,0983)/log(12) = 26,5018
x = 26,5018.
Men har skrevet at resultatet giver 9,930 .. hvilket jeg slet ikke kan få til at passe, så ved ikke om det er en skrivefejl eller regnefejl af eksponentiel..
1,0983^x = 12 (300/25)
log(1,0983)/log(12) = 26,5018
x = 26,5018.
Men har skrevet at resultatet giver 9,930 .. hvilket jeg slet ikke kan få til at passe, så ved ikke om det er en skrivefejl eller regnefejl af eksponentiel..
Svar #2
15. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
1,09^x=12
<=>
x*log(1,09)=log(12)
<=>
x=log(12)/log(1,09)=??
<=>
x*log(1,09)=log(12)
<=>
x=log(12)/log(1,09)=??
Skriv et svar til: eksponentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
