Matematik

lineære modeller

17. juni 2008 af Labrelulle (Slettet)
Gør rede for den lineære sammenhæng mellem to variable og for lineær regression med TI-89.
Er der nogen der kan hjælp med det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, forklar ligningen y=ax+b. Kom her ind på konstanternes betydning.
Angående regression på TI-89 gøres dette under liste editor, hvor du indsætter din talserie og laver en lineær regression på disse tal.

Svar #2
17. juni 2008 af Labrelulle (Slettet)

ok så man skal ikke begynde at snakke om at y/x=konstant osv. er den egentlig kun det i ligefrem proportionalitet eller hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det kan du godt starte med, men det er ikke noget du skal bruge lang tid på :)
Nej, den er også konstant ved omvendt proportionalitet.

Svar #4
17. juni 2008 af Labrelulle (Slettet)

tak for hjælpen !
Lige et spørgsmål til hvis du også ved noget om potensfunktioner :)
*Gør rede for potensfunktionen y=b*x^a og for dens vækstforhold
*Omtal et eksempel på anvendelsenaf potensmodellen
*Gør rede for sammenhængen mellem to variable og for potensregression på TI-89.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Potensfunktioner har aldrig været min yndlings, men igen kan du komme ind på betydningen af a og b. Og regressio fungere på samme måde, her vælger du blot powerreg. De andre må der være andre til at hjælpe med.
Ellers må du oprette en ny tråd senere eller søge lidt her i forummet :)

Skriv et svar til: lineære modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.