Matematik

integral

18. juni 2008 af anna85 (Slettet)
hej


jeg forstår ikke hvad de mener med at differentiel regning er den omvendte af integral


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2008 af Mikkat (Slettet)

Hvis du differentierer f(x)=x^2 får du f'(x)=2x
Hvis du integrerer g(x)=2x får du G(x)=x^2
Altså: hvis du integrerer en afledet funktion, kommer du tilbage til den funktion du startede med.

Svar #2
18. juni 2008 af anna85 (Slettet)

nå fx hvis jeg siger differentier

f(x)= x^4 får jeg 4x

og integrerer f(x)= 4x får du det samme igen alts det omvendte ik?

f(x)x^4

Svar #3
18. juni 2008 af anna85 (Slettet)

nå fx hvis jeg siger differentier

f(x)= x^4 får jeg 4x

og integrerer f(x)= 4x får du det samme igen alts det omvendte ik?

f(x)x^4

er det rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2008 af fox7400 (Slettet)

du får:

f'(x) = 4(x^3)

hvis du integrere denne får du

f(x) = x^4 + k, hvor k er en konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2008 af Mikkat (Slettet)

Nej, det er ikke helt rigtigt
Hvis du differentierer f(x)=x^4 får du 4*x^3
Hvis du så integrere g(x)=4*x^3 får du x^4
Man siger, at 4x^3 er en stamfunktion til x^4

Der er flere funktioner, der giver det samme, når man differentierer dem. Det skyldes, at en konstant giver 0, når den differentieres.
Derfor er også x^4+k, hvor k er en vilkårlig konstant, en stamfunktion til x^3. Under ét kan man skrive alle stamfunktioner til 4*x^3 som x^4+k, hvor k=0 netop giver stamfunktionen x^4

Svar #6
18. juni 2008 af anna85 (Slettet)

hvor kommer den der 3 tAL fra

Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.