Matematik

reducer..

26. september 2004 af Bosen (Slettet)
Så blev de vist sat rigtigt på plads..

1. 3/a-b - 7/a+b

2. x+x/x-y + y/x+y

Help.. :)

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2004 af JulieJense (Slettet)

1.
3/(a-b) - 7/(a+b) =
(3(a+b))/((a-b)(a+b))-(7(a-b))/((a-b)(a+b) =
(3(a-b))-7(a+b))/(a^2+b^2) =
(3a - 3b - 7a - 7b)/(a^2+b^2) =
(-4a-10b)/(a^2+b^2)

Prøv at gøre det samme i 2..



Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2004 af JulieJense (Slettet)

ups! Rettelse: (det gik lige for stærkt)

3/(a-b) - 7/(a+b) =
(3(a+b))/((a-b)(a+b))-(7(a-b))/((a-b)(a+b) =

(3(a+b))-7(a-b))/(a^2+b^2) =
(3a + 3b - 7a + 7b)/(a^2+b^2) =
(-4a+10b)/(a^2+b^2)

Sådan... Prøv at gøre det samme i 2. (altså forlæng brøkerne med den andens nævner..)

Svar #3
26. september 2004 af Bosen (Slettet)

ok.. jeg prøver.. vil du så sige at den ikke forkortes mere den første opg?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Ja, jeg ville i hvert fald ikke forkorte den mere ned..

Svar #5
26. september 2004 af Bosen (Slettet)

Ok..
Jeg har fået den anden til at blive
=x^3-xy^2+x^2+2xy-y^2/(x^2-y^2)
.. og den kan heller ikke forkortes vel?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2004 af Julie J (Slettet)

Jeg har ikke fået det samme som dig i nr. 2, men ved ikke lige hvad du har gjort galt:
(x+x)/(x-y)+y/(x+y) =
(2x(x+y))/((x-y)(x+y)) +
(y(x-y))/((x+y)(x-y)) =
(2x^2 + 2xy + xy - y^2)/((x-y)(x+y)) =
(2x^2 + 3xy - y^2)/(x^2+y^2)

Og nu tror jeg ikke du kan forkorte den mere...

Er du med på udregningen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2004 af Julie J (Slettet)

Men er ikke sikker... Er det rigtigt #4??

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Jeg har fået det samme som #6, men jeg tror at du #0 har lavet en lille fejl i starten: Husk at: x+x = 2x IKKE x^2!

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

(x+x)/(x-y) + y/(x+y) =
((2x)(x+y))/((x-y)(x+y)) + (y(x-y))/((x-y)(x+y)) =
((2x)(x+y)+y(x-y))/((x-y)(x+y)) =
((2x^2+2xy)+(xy-y^2))/((x-y)(x+y)) =
(2x^2+2xy+xy-y^2)/((x-y)(x+y)) =
(2x^2+3xy-y^2)/(x^2-y^2) =

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2004 af JulieJense (Slettet)

SORRY! Min fejl. Rigtigt: #9 og i første opgave skal det også være "-", altså:
(-4a-10b)/(a^2-b^2)
Sorry, sorry! Var ikke lige vågen!

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2004 af JulieJense (Slettet)

NU begynder det at blive rigtig pinligt det her! Igen en rettelse til #10, det skal selvfølgelig være:
(-4a+10b)/(a^2-b^2)

Svar #12
26. september 2004 af Bosen (Slettet)

hehe.. det godt I vil hjælpe.. og tusind tak.. jeg har fundet min fejl... :D

Skriv et svar til: reducer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.