Matematik
Vækst i funktioner
18. juni 2008 af
Muminah (Slettet)
Hej derude =)
Jeg har søgt lidt med vækst for funktioner her på Studieportalen, men de tråde jeg fandt var ikke hvad jeg helt søgte.
Min spørgsmål lyder;
vil nogen være søde og fortælle mig hvordan grafferne ser ud i de tre forskellige funktioner (lineær, eksponentiel og potensfunktion)?
Andet spørgsmål: Hvad betyder a, b og x i de tre funktioner (er måske godt at komme ind på).
Håber på lidt hurtigere svar (sikre svar) da jeg skal op til en mundtlig mat eksammen.
Jeg har søgt lidt med vækst for funktioner her på Studieportalen, men de tråde jeg fandt var ikke hvad jeg helt søgte.
Min spørgsmål lyder;
vil nogen være søde og fortælle mig hvordan grafferne ser ud i de tre forskellige funktioner (lineær, eksponentiel og potensfunktion)?
Andet spørgsmål: Hvad betyder a, b og x i de tre funktioner (er måske godt at komme ind på).
Håber på lidt hurtigere svar (sikre svar) da jeg skal op til en mundtlig mat eksammen.
Svar #1
18. juni 2008 af Esbenps
Du kan ufatteligt let selv gøre det; så lærer du endda fem gange mere, end hvis vi giver dig svarene:
Indtegn på din lommeregner grafen for funktionen f(x) = ax+b. Du vælger bare nogle værdier for a og b. Så vælger du nogle nye værdier for enten a eller b og ser på forskellen, indtil du har en ide om det.
Dernæst indtegner du f(x) = b*a^x og gør nøjagtigt det samme.
Til sidst gør du det samme for f(x) = b*x^a.
Det er hurtigt at gøre, og du lærer meget mere af det...
Indtegn på din lommeregner grafen for funktionen f(x) = ax+b. Du vælger bare nogle værdier for a og b. Så vælger du nogle nye værdier for enten a eller b og ser på forskellen, indtil du har en ide om det.
Dernæst indtegner du f(x) = b*a^x og gør nøjagtigt det samme.
Til sidst gør du det samme for f(x) = b*x^a.
Det er hurtigt at gøre, og du lærer meget mere af det...
Svar #2
18. juni 2008 af Peaco (Slettet)
Men jeg kan ikke finde ud af at slå det på TI-89'en. Kan du ikke fortælle hvordan det gøres - skridt for skridt?
Svar #3
18. juni 2008 af Esbenps
Jeg har selv en lidt ældre model, men jeg tror, det foregår på samme måde:
1) Tænd lommeregneren.
2) Tryk på knappen 'Y=' som på min model sidder øverst til venstre under displayet.
3) Indtast fx 3x+1 i første linje, hvor der i venstre side gerne skulle stå noget i retning af 'Y1='.
4) Tryk på knappen 'GRAPH', som på min model sidder øverst til højre under displayet.
Nu skulle du gerne se grafen for funktionen f(x) = 3x+1. Hvis du vil zoome ind og ud, så kan du trykke på knappen ZOOM og lege lidt rundt derinde...
1) Tænd lommeregneren.
2) Tryk på knappen 'Y=' som på min model sidder øverst til venstre under displayet.
3) Indtast fx 3x+1 i første linje, hvor der i venstre side gerne skulle stå noget i retning af 'Y1='.
4) Tryk på knappen 'GRAPH', som på min model sidder øverst til højre under displayet.
Nu skulle du gerne se grafen for funktionen f(x) = 3x+1. Hvis du vil zoome ind og ud, så kan du trykke på knappen ZOOM og lege lidt rundt derinde...
Skriv et svar til: Vækst i funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
