Studievejledning

jura karaktererernes indflydelse på jobmuligheder

19. juni 2008 af nickl (Slettet)
Da jeg regner med, at jeg skal læse jura ville jeg lige høre,om der er nogen der ved, hvordan det er med karaktererne på studiet og jobmuligheder. Det siger selvfølgelig sig selv, at jo højere karaktere desto bedre jobmuligheder. Men det jeg gerne ville høre lidt om, var hvordan det er med jobmuligheder, hvis det nu viser sig, at studiet er sværere end forventet og man derfor kommer igennem med et meget lavt snit. Vil man så være meget dårligt stillet mht. jobmulighededer eller er der også advokatfirmaer eller andre steder, hvor det er muligt at få job som advokatfuldmægtig selvom ens snit ikke er særlig højt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af Roman Garcia

Generelt kan det siges, at du nok ikke bør fokusere så meget på karaktererne inden du begynder, men lige nu er jobmulighederne gode for jurister. Der er ikke særlig meget arbejdsløshed.

Du skal også vide, at der er forholdsvis stor forskel på de karaterer der gives på de enkelte uddannelsesinstitutioner, men det ved arbejdsgiverne godt, så selvom du tager København (hvor de er noget mere rundhåndende med karaktererne) end århus (hvor de er lidt mere karrig med de høje karakterer), vil du stå med de samme forudsætninger.
Karaktererne bliver primært brugt forud for jobsamtaler. Hvis en virksomhed søger en advokatfuldmægtig, og der er 30 ansøgere, men man vil kun have 5 til samtale. Her er det nemmest at lave en forsortering, som betyder, at man måske tager de 7-10 med det højeste snit, og så kigger man på deres ansøgninger.
Derudover spiller karaketrerne selvfølgelig en rolle i forbindelse med job områder. Hvis du skal arbejde med selskabsret, så er det nok smart at have nogle gode karakterer i selskabsret.

Du skal dog vide, at der er mange andre faktorer, som også spiller ind. Arbejde ved siden af, netværk, en god ansøgning og andre kvalifikationer er jo også vigtige.
Generelt kan det siges, at når virksomheder og staten vil ansætte jurister, så kigger man ofte på hele pakken, og her spiller karaktererne selvfølgelig en rolle. Ved nogle virksomheder spiller karaktererne en stor rolle, mens de andre steder spiller en mindre rolle. Så det kommer helt an på, hvor du søger.

Med den nuværende jobsituation så vil jeg dog sige, at selvom du har et snit, der ikke er i den bedste halvdel, så vil du have mulighed for job.

Skriv et svar til: jura karaktererernes indflydelse på jobmuligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.