Matematik
ubestemt integral
19. juni 2008 af
matti89 (Slettet)
Hej alle.
Jeg skal snart op til matematik eksamen, men har et bevis for ubestemt integral, som jeg har svært ved at forstå.
Integration ved Substitution:
bevis:d(g(x))=g'(x)
integraltegn f(g(x))*g'(x)dx= integraltegn f(g(x))*d(g(x))
integraltegn f(g(x))*g'(x)dx=integraltegn f(t)dt=F(t)+k=F(g(x))+k
Er der nogen, som kan hjælpe med hvad der sker i de 3 led?
Jeg skal snart op til matematik eksamen, men har et bevis for ubestemt integral, som jeg har svært ved at forstå.
Integration ved Substitution:
bevis:d(g(x))=g'(x)
integraltegn f(g(x))*g'(x)dx= integraltegn f(g(x))*d(g(x))
integraltegn f(g(x))*g'(x)dx=integraltegn f(t)dt=F(t)+k=F(g(x))+k
Er der nogen, som kan hjælpe med hvad der sker i de 3 led?
Svar #1
19. juni 2008 af mathon
...du substituerer
t = g(x),
hvoraf
dt/dx = g'(x) og dermed
dt = g'(x)dx, som ved tilbagesubstitution
giver
d(g(x)) = g'(x)dx
t = g(x),
hvoraf
dt/dx = g'(x) og dermed
dt = g'(x)dx, som ved tilbagesubstitution
giver
d(g(x)) = g'(x)dx
Svar #2
19. juni 2008 af matti89 (Slettet)
Jeg synes det er svært at forstå. Vil det så sige, at jeg i det første led erstatter t med g(x)?
Skriv et svar til: ubestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
