Matematik

tangentligning

19. juni 2008 af anna85 (Slettet)
hej


hvad betyder tangentligning

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er den ligning man bruger for at finde tangenten for en funktion i et bestemt punkt. Den er givet ved
y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2008 af mathon

ja undskyld,
men
...ligningen for tangenten

for x->xo
gælder
f(x)-f(xo)->f'(xo)(x-xo)
hvofor

tangentligningen bliver
f(x)-f(xo) = f'(xo)(x-xo), der reduceres til

y = f'(xo)x+(yo-f'(xo)xo)

y = ax + b,

når
a = f'(xo)
og
b = yo-f'(xo)xo


Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.