Biologi
Genotyper biologi
19. juni 2008 af
Mr__Bjørn (Slettet)
Hej venner!
Vil i fortælle mig, hvordan man finder genotyperne på denne krydsning (to blomster):
Parentalgenerationen(P):
Rød x hvid
F1generationen:
Lyserød
F2generationen giver:
Rød, lyserød, lyserød, hvid.
Jeg har altså alle fænotyperne, men hvad er genotyperne i de forskellige så?
På forhånd tak!
Vil i fortælle mig, hvordan man finder genotyperne på denne krydsning (to blomster):
Parentalgenerationen(P):
Rød x hvid
F1generationen:
Lyserød
F2generationen giver:
Rød, lyserød, lyserød, hvid.
Jeg har altså alle fænotyperne, men hvad er genotyperne i de forskellige så?
På forhånd tak!
Svar #1
19. juni 2008 af Mr__Bjørn (Slettet)
Jeg tænker selv det kan være en Co-dominant nedarvning, når nu rød x hvid giver lyserød?
Har brug for hjælp! tak!
Har brug for hjælp! tak!
Svar #2
19. juni 2008 af Chiiiqua (Slettet)
P = Aa x Aa
hvor A er den røde og dominante, og a er hvis og recessiv.
.. derved vil man få
F= AA (rød) 2xAa (lyserød) og aa (hvis)
hvor A er den røde og dominante, og a er hvis og recessiv.
.. derved vil man få
F= AA (rød) 2xAa (lyserød) og aa (hvis)
Skriv et svar til: Genotyper biologi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
