Matematik
Hjælp igen igen :S
26. september 2004 af
MaTay (Slettet)
Matematik er logik, ik? Det siger min matematik lærer ihvertfald, men denne opgave kan jeg simpelthen ikke fatte.
Jeg har fået en opgave, der hedder Kælkebakken... Man får først at vide, at den gamle kælkebakke har højst en hældning på 40 grader i slutningen. Der sker noget f***ed og borgmesteren kommer til skade efter en køretur på den. Borgmesteren vil have en ny kælkebakke. Fint nok. Nu har rådet besluttet sig for at den eksisterende bakke skal jævnes ud så den får et konstant fald på 13 grader. Bakken er desuden også 200 m bred.
Rådet får så bakkens funktion til:
f(x)= 19 - 2 * 1,05^x og
toppunktet af bakken er ved x = 0
Nu kommer opgaverne så (noget rigtig lort!!):
OPG 1) Beregne hvor stejl den eksisterende bakke er ved slutningen (ved bundlinien = x-aksen).
OPG 2) Lave en for****et skitse med mål (højde og længde), som viser hvordan både den gamle og den nye bakke ser ud.
OPG 3) Beregne hvor meget jord der skal omflyttes for at regulere bakken til de ønskede mål
Jeg begynder at græde bare ved at skrive opgaverne... jeg har knoklet for meget med de opgaver, og fortjener et ordentligt svar, tak :(
Det ville også være godt med et grundigt svar, så jeg også kan forstå det.
Tak på forhånd :)
Jeg har fået en opgave, der hedder Kælkebakken... Man får først at vide, at den gamle kælkebakke har højst en hældning på 40 grader i slutningen. Der sker noget f***ed og borgmesteren kommer til skade efter en køretur på den. Borgmesteren vil have en ny kælkebakke. Fint nok. Nu har rådet besluttet sig for at den eksisterende bakke skal jævnes ud så den får et konstant fald på 13 grader. Bakken er desuden også 200 m bred.
Rådet får så bakkens funktion til:
f(x)= 19 - 2 * 1,05^x og
toppunktet af bakken er ved x = 0
Nu kommer opgaverne så (noget rigtig lort!!):
OPG 1) Beregne hvor stejl den eksisterende bakke er ved slutningen (ved bundlinien = x-aksen).
OPG 2) Lave en for****et skitse med mål (højde og længde), som viser hvordan både den gamle og den nye bakke ser ud.
OPG 3) Beregne hvor meget jord der skal omflyttes for at regulere bakken til de ønskede mål
Jeg begynder at græde bare ved at skrive opgaverne... jeg har knoklet for meget med de opgaver, og fortjener et ordentligt svar, tak :(
Det ville også være godt med et grundigt svar, så jeg også kan forstå det.
Tak på forhånd :)
Skriv et svar til: Hjælp igen igen :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
