Fysik

Kort spørgsmål

21. juni 2008 af cinq (Slettet)
Lille spørgsmål:

Halveringstid for Am-241 er 432 år

Henfaldskonstant: 0,6931/432 = 0,00016 år^-1

Hvor kommer tallet 0,6931 fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2008 af Esbenps

Det kommer fra formlen


Svar #2
21. juni 2008 af cinq (Slettet)

Hvad er det In(2) betyder?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2008 af Esbenps

Det er den naturlige logaritmefunktion til tallet 2.

Svar #4
21. juni 2008 af cinq (Slettet)

Altså log(2)?

Men det giver jo 0,301 og ikke 0,6931

Og skal man ikke bruge nukleontallet til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2008 af Esbenps

Nej, log bruges oftest som titalslogaritmen, hvor ln er den naturlige logaritme. Forskellen mellem de to er deres grundtal:

log(10) = 1

ln(e) = 1

Dvs. at for titalslogaritmen er grundtallet 10 og for den naturlige logaritme er grundtallet e, som har en omtrentlig værdi på 2.72.

Svar #6
21. juni 2008 af cinq (Slettet)

Okay, er lidt forvirret.. Kan den naturlige logaritme udregnes på lommeregneren?

Svar #7
21. juni 2008 af cinq (Slettet)

Hov, fandt den lige hehe

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2008 af DON CARLOS (Slettet)

6# De har samme egenskaber, so fx:

log(a^x)=x*log(a) -> ln(a^x) = x*ln(a)

log(a*/:b)= log(a) +/- log(b) -> ln(a*/:b) = ln(a) +/- ln(b) .... osv.

Forskellen ligger bare i grundtallet, som Esbenps fortæller, så derfor skal du huske at bruge ln i stedet for log, når du skal finde halveringskonstanten. :)

Skriv et svar til: Kort spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.