Dansk

dansk eksamen -pensum og spørgsmål

21. juni 2008 af 9Ni (Slettet)
Hej alle.

Ja så er det dansk jeg skal op i her den 25, hvilket er min sidste eksamen og vil virkelig gerne kunne gøre det godt, da jeg ville hade at komme ud med en skod karakter den dag huen bliver sat på, men har lidt grubler over de emner man kan komme op i.

Altså vi har fået opgivet en masse perioder som f.eks. oplysningstiden og derunder forfattere. nu er spørgsmålet om de emner man kan trække til den mundlige eksamen i dansk A på stx har sammenhæng med perioderne eller med forfatterne. altså hvis vi har været oppe i oplysningstiden, skal det så f.eks. være en tekst som er fra denne periode og de andre perioder eller må det også være samtlige forfattere som vi har haft i løbet af de 3 år? Eller er har ens spørgsmål noget med emne, altså f.eks. saga osv.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Har du ikke en pensumliste?
Det er vel det, der står på pensum, du kan komme op i?
Hvis du er i tvivl, er det en god idé at stille spørgsmålet til din lærer i spørgetimen.
Jeg mener: Det er læreren, der tilrettelægger eksamen og udarbejder spørgsmålene, så han/hun er vel næsten den eneste, der kan besvare det spørgsmål?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2008 af siimba (Slettet)

#1
Man kommer jo op i noget ukendt
- Det er de færreste lærere der afholder spørgetimer - ingen af mine lærere har gjort det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2008 af annesofie123 (Slettet)

Som jeg har forstået det, så kan du enten komme op i en litterær periode eller sprogsociologi. Hvis du kommer op i en litterær periode, er det selvfølgelig en du har arbejdet med i løbet af de 3 år. Det er ikke nødvendigvis en forfatter, du har arbejdet med, men chancen er stor - i hvert fald er det en forfatter, der er kendetegnene for den periode, som du har arbejdet med og altså også de forfattere du har arbejdet med under denne her periode i dansktimerne. Hvis jeg var dig(jeg skal nemlig også op d. 24. i dansk) ville jeg huske at medbringe et forfatterregister over danske forfattere gennem tiden. -Så hvis du kommer op i en forfatter du ikke har arbejdet med, så kan du lige slå nogle facts op. Ellers skal du jo blot lægge vægt på samtiden, altså periodens strømninger og tendenser(tanker og ideer) som karakteriserer lige netop denne tid og hvordan det afspejler sig i litteraturen(den tekst du har trukket!).

Mht. genre -som fx saga, digte eller noveller, så kommer du op i en genre, du har arbejdet med i dansk. Men husk - med den nye reform bliver der også lagt stor vægt på sprogsociologi - så du skal også kunne analysere fx en tale - og sprøgbruget i den. Det er også en god ide, at finde en argumentationsanalyse(hvis du ikke har fået udleveret en af din lærer) på nettet og tage den med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2008 af pålæg (Slettet)

#3: Den der argumentationsanalyse, er det sådan så du kan give et eksempel på hvad det er? Mener ikke vi har fået sådan en nemlig, og jeg skal til eksamen på mandag, så ville være rart lige at vide hvad du mener det er :)

Skriv et svar til: dansk eksamen -pensum og spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.