Fysik
Tyngdeaccelerationen
22. juni 2008 af
Gavin12345 (Slettet)
Hvorfor varierer tyngdeaccelerationen inden for Danmark?
Vi lavede et forsøg i fysik der beviste at det sted vi befandt os på havde 1,83 % afvigelse i forhold til Danmarks tyngdeacceleration
Vi lavede et forsøg i fysik der beviste at det sted vi befandt os på havde 1,83 % afvigelse i forhold til Danmarks tyngdeacceleration
Svar #1
22. juni 2008 af mathon
F = G*(M*m)/R^2
hvor
F er massetiltrækningskraften i N
mellem
M jordens masse i kg
m massen af en genstand på jordens overflade i kg
G = 6,67259*10(-11) m^3*s^(-2)/kg
F/m = (G*M)/R^2 = g
hvor
R kan variere lidt med forskellige indenlands lokaliteter,
og
jordlagenes lokalitetsforskellige massesubstans
samt
måleusikkerhed
kan
influere på g-bestemmelsen
hvor
F er massetiltrækningskraften i N
mellem
M jordens masse i kg
m massen af en genstand på jordens overflade i kg
G = 6,67259*10(-11) m^3*s^(-2)/kg
F/m = (G*M)/R^2 = g
hvor
R kan variere lidt med forskellige indenlands lokaliteter,
og
jordlagenes lokalitetsforskellige massesubstans
samt
måleusikkerhed
kan
influere på g-bestemmelsen
Skriv et svar til: Tyngdeaccelerationen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
