Engelsk

Har du prøvet..?

22. juni 2008 af redbarnet (Slettet)
At være oppe i engelsk mudtlig stx a-niveau?
I så fald vil jeg gerne høre lidt om det:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2008 af OHP (Slettet)

Jeg var oppe d. 16, fyr løs med spørgsmål og jeg skal svarer så godt jeg nu kan.

Svar #2
22. juni 2008 af redbarnet (Slettet)

åårh:)

Hvilket niveau ligger du på? - dårlig, mellem, god, supergod?

Hvilket emne var du oppe i?

Hvordan var det i forberedelsen? - Laaaang tid, kort tid?

Hvor meget vægtede du de forskellige dele? - Resume? Analyse, fortolkning og perspektivering?

Hvor lang tid brugte du på din "fremlæggelse", og hvor lang tid var der til "diskussion"?

Hvad "forventer" de?, lidt svært, men hvordan er niveauet? forventer de, at man kommer med en laang analyse og fortolkning?

Karakter?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2008 af OHP (Slettet)

Fik 7 som standpunkts karakter, men endte med 12 til eksamen.
Jeg var oppe i et emne det hed "The triumph of evil" og en tekst som kunne perspektiveres til krigen på Balkan.

Forberedelsen var tilpas, hvis man får for meget tid forventes der også for meget er min holdning, og eftersom jeg nåede at spilde vand ud over det meste af bordet, havde jeg vel nok tid :)

Kort resume, analyse og fortolkning har hovedvægten, fx. farver, mærkelig udtryk jeg havde fx en sætning som "an invisible coloured light", fremhæv sådan noget og giv en god forklaring på HVORFOR, perspektivering er vigtig men læg ikke for meget vægt på den. Perspektiver til 2-3 tekster maksimalt og gå i dybden med en af dem, hvor du virkeligt fremhæver paralellerne og de ens træk.

Jeg snakkede næsten hele tiden, husk des mere du snakker jo mindre spørgsmål kan der komme, som kan få dig ud på dybt vand. Enkelte spørgsmål kommer der, men tal så meget som muligt.

De forventer selvfølgelig en kæmpe præstation, som du så via skuespil og held får dækket, niveauet er selvfølgeligt højt det er engelsk a, men noget af det som virkeligt giver + point er at du viser et stort ordforråd. Jeg vil forslå dig at kigge på dine emner og så finde en masse gode ord du kan fyrer af til eksamen.

Jeg havde nogle gramatiske fejl, og kom til at opfinde et par ord undervejs, men jeg endte da med 12 alligevel, pga. mit ordforråd og min analyse.

Held og lykke.

Svar #4
23. juni 2008 af redbarnet (Slettet)

Haha:) det lyder som om, det var en hyggelig eksamen. Glæder mig super meget til at få det overstået - og blive student! Tillykke med 12-tallet, det var flot! Nu håber jeg bare, at jeg kan gøre dig kunsten efter. Er desværre ikke så god til det med de mærkelige ting, men finder vel på et eller andet, og så lyder jeg overbevisende nok, så skal det vel nok gå:) held og lykke med fremtidige eksaminer, hvis ikke du er færdig.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2008 af OHP (Slettet)

Farver har ofte en symbolsk betydning i en del tekster, men et godt råd: læs teksten igennem 2-3 gange først uden at slå ord op, og derefter igen hvor du slår de ord op som du ikke kender (det er hvad jeg foretrækker).
Jo tak og i lige måde :)

Skriv et svar til: Har du prøvet..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.