Historie

Konsekvenserne af 1. verdenskrig?

22. juni 2008 af Chabu
Som overskriften siger har jeg brug for hjælp til at formulere konsekvenserne af 1. verdenskrig - hvad var konsekvenserne?

Skal jeg her inddrage Versailles-freden? Lenin og Wilsons fredsplaner?

Er jeg er smule forvirret - så håber på hjælp fra en der kan give mig et større overblik.

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Versailles-fredens betingelser er udmærket af tage med. Og især hvad disse betingelser betød for efterkrigstidens samfund. Se også på hvorledes USAs rolle i verden ændrede sig med 1. verdenskrig.. Kom evt også ind på kulturen der var grebet af krigsforagt og foragt for samfundet og videnskaben/industrien generelt. Symptomatisk var det at der skulle gå 11 år før den første litteratur om krigen udkom (Intet nyt fra vestfronten o. lign)

Svar #2
22. juni 2008 af Chabu

Hvad hører mere med til konsekvenserne?

Brugbart svar (2)

Svar #3
22. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

2. verdenskrig, nazisme...?

Svar #4
22. juni 2008 af Chabu

#3 puha.. kan du uddybe?

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

#4
Utilfredsheden med Versaillesfredens bestemmelser (stor krigsskadeerstatning samt at tyskland var hovedansvarlig og at de skulle afstå områder til frankrig) var grobund for en radikalisering af europas politiske miljø. FOlk blev fascister eller kommunister (rykkede ud på de politkse fløje)... I første omgang gik det galt med krak i tyskland til følge fordi tyskerne skulle betale deres krigsskadeerstatning i pund/franc. Pengene kunne de kun få ved at producere og sælge vare til england/frankrig... Det gjorde det ikke nemmere at de manglede 13 % eller noget af deres industri/landbrug... Den franske industri især havde det ikke godt med at tyskerne producerede så meget og pressede priserne i bund.. Krak i tyskland.. Kom på fode igen dog og gik godt til krakket i 29 hvor det gik helt galt og Hitler kom til magten.. Meget overordnet... Hitler brugte desuden versaillesfreden som et argument i hans taler

Skriv et svar til: Konsekvenserne af 1. verdenskrig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.